Багато господинь, роблячи якусь випічку, гасять соду оцтом. Однак насправді це приносить більше шкоди, ніж користі. Якщо ви гасите соду оцтом, розраховувати на те, що у вас вийде пухкий бісквіт, не варто. Через особливі хімічні реакції, бісквіти просто осідають, а господиня не може зрозуміти, чому ж так сталося? Все просто.

Сода замість розпушувача тіста
сода замість розпушувача фото: lifehacker.ru/chem-zamenit-razryxlitel-testa/

Якщо ви гасите соду оцтом, відбуваються хімічні реакції, що призводять до руйнування вуглекислоти в тесті. Вона розпадається на компоненти і швидко випаровується. Саме вуглекислота робить бісквіт високим, пишним і красивим. Однак як же погасити соду, і при цьому не допустити випарів?

Вода з лимоном, фото: Pxhere
Вода з лимоном, фото: Pxhere


Щоб добитися ідеального результату, необхідно проводити гасіння по-іншому. Вам знадобляться дві склянки. У них додає по 3 ст. л. води. У перший додаємо необхідну кількість соди, а другий – лимонний сік або кислоту (з розрахунку 2 заходи соди : 1 міра соку або кислоти). Виливаємо ці розчини в тісто і швидко перемішуємо. При цьому сода погашається, а ви отримуєте високий, апетитний і дуже смачний бісквіт.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Піна з білків замість розпушувача
Білкова піна в тісто для бісквіту

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, старий бабусин рецепт приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв

Як повідомляв портал "Знай.іа" не розвалюються і не підгорають секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.іа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння