Желе – одне з найкорисніших і легких десертів, перед яким не зможуть встояти ні діти, ні дорослі. Особливо смачним воно виходить з соковитих літніх ягід. Чорна і червона смородина ідеально підходить для приготування желейної маси, завдяки смаковим якостям, великому вмісту пектину і яскравому кольору соку.

А відтак, рекомендуємо вам простий рецепт желе з чорної смородини, яке нікого не залишить байдужим завдяки своєму смаку.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг ягід чорної смородини;
  • 1,5 кг цукру.

Чорна смородина, фото: Pixabay
Чорна смородина, фото: Pixabay

Приготування:

Популярні новини зараз
Кількість ухилянтів стрімко зростає: вже навіть не соромляться Пільгу дадуть навіть родичам: хто в Україні отримав право на 50% знижки по комуналці "Резерв+" не підтягує дані: коли чекати повістку Перетин кордону стане квестом: прикордонникам дадуть повну свободу дій – перевірятимуть усіх
Показати ще

1. Смородину потрібно промити, потім потрібно насипати ягоду в миску.

2. Далі слід змішати ягоди з цукром.

3. Ретельно перемішати масу до появи пінки і розчинення цукру.

4. Потім потрібно смородину викласти в каструлю з високими бортиками (буде пінитися), і варити її на сильному вогні. Масу потрібно регулярно мішати.

5. З появою перших бульбашок варити потрібно три хвилини, не збавляючи вогонь. Потім каструлю потрібно зняти з плити.

6. Далі взяти друшляк і за допомогою ополоника перелити гарячу масу в іншу місткість, перетираючи ягоду ложкою. Ягоди з друшляка можна використовувати в ролі начинки для пиріжків. Желе стає густим, дуже смачним.

7. Підготувати чисті банки, розлити готове желе. Через декілька годин маса ще більше загусне, після чого треба закрутити банки кришками.

Смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, І жодне похмілля не страшне – унікальний рецепт вишуканої окрошки на пиві

Як повідомляв портал Знай.uа, Молода картопля з кропом: як приготувати її правильно та довести гостей до блаженства

Також портал Знай.uа писав про фірмовий мамин супчик, безсмертна класика — рецепт для кухонної книжки