Молода картопля з кропом - це смачна і ніжна страва, яка виходить ароматною та м'якою всередині. І найголовніше, для цієї страви не потрібно застосовувати кулінарні хитрощі, все просто і швидко.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 1 кг молодої картоплі;
- 2 зубки часнику;
- пучок кропу;
- 100 г вершкового масла;
- чорний мелений перець за смаком;
- 1 ст. ложка солі;
- 1-1,5 л води.
Приготування:
1. Молоду картоплю гарненько помити і почисти. Велику розрізати на кілька частин, дрібну картоплю можна залишити цілою. Важливо, щоб картопля була однакового розміру, тоді вона звариться рівномірно.
2. Поклади молоду картоплю в каструлю і залити водою з розрахунком, щоб вона затоплювала картоплю на 1-2 пальці.
3. Доведи воду до кипіння, посолити і вари молоду картоплю під кришкою на середньому вогні приблизно 15-20 хвилин в залежності від розміру і сорту. Перевірити готовність картоплі можна, проткнувши його виделкою або ножем.
4. Поки вариться картопля, підготуй заправку. Для цього подрібніть кріп. Часник пропусти через часничницю. Змішати кріп з часником, злегка посолити і поперчити.
5. З готової картоплі злити воду, а саму картоплю злегка підсушити на повільному вогні 10-20 секунд, періодично струшуючи, щоб википіла вся вода.
6. Додай в готову молоду картоплю кріп з часником, закинути вершкове масло, накрий кришкою і кілька разів струсни, щоб все гарненько перемішалося.
До слова, подавати варену картоплю з кропом і часником варто в ролі гарніру до м'ясних і рибних страв. Або ж з салатом зі свіжих овочів, наприклад, з салатом з огірків і капусти.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють —
Також Знай.uа" писав,