Курзе — це традиційна страва узбецької і дагестанської кухонь. Той, хто хоч раз смакував курзе, ніколи не забуде цього смаку. Сьогодні ми приготуємо узбецький варіант курзе — пельмені з бульйоном з вершками і овочами. Спосіб ліплення і вершковий бульйон, в якому варяться курзе - це головна ізюминка страви.

Узбецькі пельмені, фото "Со вкусом"
Узбецькі пельмені, фото "Со вкусом"

Узбецькі пельмені на бульйоні з вершками і овочами пропонує видання "Со вкусом".

Такі східні пельмені можуть бути з будь-якою начинкою: картоплею, м'ясом, яйцем, сиром, зеленню і навіть кропивою. Для м'ясних курзе краще всього використовувати суміш яловичини і баранини. Але якщо ви віддаєте перевагу інший вид м'яса, сміливо вибирайте його.

Інгредієнти

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Свинячий фарш 600 г

Прісне тісто 600 г

Цибуля 3 шт.

Морква 1 шт.

Кріп 1 пуч.

Соняшникова олія за смаком

Вершки 100 мл

Лавровий лист

Сіль за смаком

Зіра за смаком

Узбецькі пельмені, фото "Со вкусом"
Узбецькі пельмені, фото "Со вкусом"

Приготування

Змішайте фарш, порубаний кріп, 2 цибулини, сіль і зіру.

Присипте робочу поверхню борошном, розкачайте тісто, виріжте кружечки. З кожного шматочка сформуйте витягнуті пельмені — курзе. Моркву натерти на великій тертці, а цибулю - четвертинками кілець. Розігрівайте овочі з рослинною олією сковороді з товстим дном і високими стінками близько 3 хвилин.

Влийте в сковороду воду, додайте лавровий лист, а потім викладіть курзе. Варити пельмені близько 10 хвилин, потім влийте вершки і варіть ще кілька хвилин.

Узбецькі пельмені, фото "Со вкусом"
Узбецькі пельмені, фото "Со вкусом"

Тісто для пельменів в бульйоні краще використовувати просте - з борошна, солі, рослинної олії і води. Тонко розкатати, щоб весь смаковий акцент припадав на начинку і соус. Під час подачі страви не тільки насипайте пельмені, але і поливайте їх соусом.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, заливний пиріг з помідорами - оригінальна випічка з простих овочів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", заготовки, які не шкодять здоров'ю - топ продуктів для зберігання в морозилці.

Також "Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння