Курзе — це традиційна страва узбецької і дагестанської кухонь. Той, хто хоч раз смакував курзе, ніколи не забуде цього смаку. Сьогодні ми приготуємо узбецький варіант курзе — пельмені з бульйоном з вершками і овочами. Спосіб ліплення і вершковий бульйон, в якому варяться курзе - це головна ізюминка страви.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Узбецькі пельмені на бульйоні з вершками і овочами пропонує видання "
Такі східні пельмені можуть бути з будь-якою начинкою: картоплею, м'ясом, яйцем, сиром, зеленню і навіть кропивою. Для м'ясних курзе краще всього використовувати суміш яловичини і баранини. Але якщо ви віддаєте перевагу інший вид м'яса, сміливо вибирайте його.
Інгредієнти
Свинячий фарш 600 г
Прісне тісто 600 г
Цибуля 3 шт.
Морква 1 шт.
Кріп 1 пуч.
Соняшникова олія за смаком
Вершки 100 мл
Лавровий лист
Сіль за смаком
Зіра за смаком
Приготування
Змішайте фарш, порубаний кріп, 2 цибулини, сіль і зіру.
Присипте робочу поверхню борошном, розкачайте тісто, виріжте кружечки. З кожного шматочка сформуйте витягнуті пельмені — курзе. Моркву натерти на великій тертці, а цибулю - четвертинками кілець. Розігрівайте овочі з рослинною олією сковороді з товстим дном і високими стінками близько 3 хвилин.
Влийте в сковороду воду, додайте лавровий лист, а потім викладіть курзе. Варити пельмені близько 10 хвилин, потім влийте вершки і варіть ще кілька хвилин.
Тісто для пельменів в бульйоні краще використовувати просте - з борошна, солі, рослинної олії і води. Тонко розкатати, щоб весь смаковий акцент припадав на начинку і соус. Під час подачі страви не тільки насипайте пельмені, але і поливайте їх соусом.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо, заливний пиріг з помідорами - оригінальна випічка з простих овочів.
Як повідомляв портал "Знай.uа", заготовки, які не шкодять здоров'ю - топ продуктів для зберігання в морозилці.
Також "Знай.uа" писав,