Як приготувати незвичайний, але простий пиріг з помідорами на вечерю. Не лише ж солодку випічку їсти. Літо — ідеальний час перепробувати всі страви зі свіжими стиглими помідорами. Заливні пироги — порятунок для кожної господині. Адже тісто майже завжди готується однаково, а ось особливість в самій начинці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗаливний пиріг з помідорами пропонує видання "
Інгредієнти
Яйця 2 шт.
Помідори 600 г
Молоко 40 мл
Пшенична мука 100 г
Сметана 80 г
Вершкове масло50 г
Розпушувач 2 ч. л.
Цукор 1 ст. л.
Часник 2 зуб.
Трошки солі
Приготування
У глибоку миску просійте борошно з розпушувачем. Додайте сметану і 2 яйця.
Добре перемішайте тісто міксером, поступово додаючи молоко. У результаті повинно вийти рідке тісто, як на оладки. Вимийте чотири великих помідора і розріжте їх навпіл. Почистіть часник і наріжте його тонкими пластинками.
Розтопіть вершкове масло на сковороді і додайте туди 1 ст. л. цукру. Далі викладіть часник і помідори. Обсмажте помідори по 5 хвилин на слабкому вогні з кожного боку. Змастіть форму для випікання діаметром 22 см вершковим маслом і викладіть в неї помідори.пиріг з помідорами та базиліком
Залийте все тістом і поставте випікатися пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.
Пиріг виходить неймовірно м'яким і соковитим. Якщо ви любите сир, то можна за 5 хвилин до приготування пирога, посипати його натертим сиром, тоді пиріг з помідорами буде ще смачніше. А ще краще, якщо подавати таку випічку з яким-небудь салатом зі свіжої зелені. Смакота!
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють —
Також "Знай.uа" писав,