Як приготувати незвичайний, але простий пиріг з помідорами на вечерю. Не лише ж солодку випічку їсти. Літо — ідеальний час перепробувати всі страви зі свіжими стиглими помідорами. Заливні пироги — порятунок для кожної господині. Адже тісто майже завжди готується однаково, а ось особливість в самій начинці.

Заливний пиріг з помідорами пропонує видання "Со вкусом".

Інгредієнти

Яйця 2 шт.

Популярні новини зараз

Київську лікарню накрила хвиля самогубств, стрибали з одного вікна: "Тут лікують від коронавірусу"

Наталія Могилевська блиснула стрункою фігурою, українці вражені: "Прям квітнете"

Найсильнішими відьмами стають ці знаки Зодіаку — дізнайся, чи володієш таємними магічними здібностями

Найбiльш перероблена з "Від пацанки до панянки" звернулася до лікарів: "Обличчя стає..."

Показати ще

Помідори 600 г

Молоко 40 мл

Пшенична мука 100 г

Сметана 80 г

Вершкове масло50 г

Розпушувач 2 ч. л.

Цукор 1 ст. л.

Часник 2 зуб.

Трошки солі

Пиріг з помідорами, фото "Со вкусом"
Пиріг з помідорами, фото "Со вкусом"

Приготування

У глибоку миску просійте борошно з розпушувачем. Додайте сметану і 2 яйця.

Добре перемішайте тісто міксером, поступово додаючи молоко. У результаті повинно вийти рідке тісто, як на оладки. Вимийте чотири великих помідора і розріжте їх навпіл. Почистіть часник і наріжте його тонкими пластинками.

Пиріг з помідорами, фото "Со вкусом"
Пиріг з помідорами, фото "Со вкусом"

Розтопіть вершкове масло на сковороді і додайте туди 1 ст. л. цукру. Далі викладіть часник і помідори. Обсмажте помідори по 5 хвилин на слабкому вогні з кожного боку. Змастіть форму для випікання діаметром 22 см вершковим маслом і викладіть в неї помідори.пиріг з помідорами та базиліком

Залийте все тістом і поставте випікатися пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.

Пиріг виходить неймовірно м'яким і соковитим. Якщо ви любите сир, то можна за 5 хвилин до приготування пирога, посипати його натертим сиром, тоді пиріг з помідорами буде ще смачніше. А ще краще, якщо подавати таку випічку з яким-небудь салатом зі свіжої зелені. Смакота!

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також "Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння