Приготувати смачний холодець — справа, хоча й не швидка, але й не настільки клопітка, як здається на перший погляд. Ця холодна страва здавна є невіднятною складовою кухонь багатьох народів. Для того, щоб холодець гарантовано застиг без додавання желатину, його, як правило, варять на свинячих ніжках.

Складові:

  • курка — 1.5 – 2 кг;
  • ніжки свинячі — 2 шт;
  • морква і цибуля — по 1 шт;
  • сіль — 1,5 ст. л;
  • перець горошком — 6 шт;
  • запашний перець — 4 шт;
  • лавровий лист — 4 шт;
  • гвоздика — 2 шт.

Холодець, скріншот: YouTube
Холодець, скріншот: YouTube

Приготування:

Промиваємо та очищуємо м'ясо. Заздалегідь замочуємо ніжки та курку у холодній воді на 3–4 години. Шкуру курки прибираємо, жир також відрізаємо. Заливаємо водою трохи вище м'яса, доводимо до кипіння, знімаємо пінку і солимо за смаком.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою 4–5–6 годин. Через 40 хвилин після закипання додаємо моркву і цибулину в лушпинні, всі спеції. Остуджуємо 1 годину під кришкою, потім виймаємо м'ясо, прибираємо спеції. М'ясо розбираємо на шматочки і розкладаємо по місткостях.

Тепер додаємо часник за смаком, заливаємо м'ясо бульйоном, викладаємо моркву для декору та залишаємо остуджуватися. Потім переставляємо в холодильник для повного застигання.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з м'ятою, йогуртом і копченим сиром - топ-3 несподіваних рецепти зелених літніх супів

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння