У спекотний літній день хорошою ідеєю буде поласувати легким супчиком. Якщо ви хочете спробувати щось новеньке і незвичайне, зелені літні супи вас виручать. Ці страви можна подавати як у холодному, так і в гарячому вигляді.

Три оригінальні рецепти легких зелених супів пропонує видання "Со вкусом".

Зелений горошок, скріншот: YouTube
Зелений горошок, скріншот: YouTube

М'ятний суп із зеленим горошком

Інгредієнти:

  • 300 г зеленого горошку
  • 1 пучок м'яти
  • 1 ст. л. чорного перцю
  • 0,3 скл. пшеничної крупи
  • 1 ст. л. каєнського перцю
  • 4 ст. л. панірувальних сухарів
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 2 шт. цибулі-шалот
  • 3 зуб. часнику
  • 2 ст. л. соку лайма
  • 1 ст. л. копченої паприки
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. меленої паприки

Приготування:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Обірвіть листочки м'яти і залийте їх водою. Доведіть до кипіння, а потім варіть на невеликому вогні, поки вода не отримає насичений колір. Дайте настоятися під кришкою, потім приберіть листочки. Окремо зваріть пшеничну крупу в злегка підсоленій воді. Відкиньте її на сито, щоб стекла рідина.

М'ятний суп зі зеленим горошком, скріншот: YouTube
М'ятний суп зі зеленим горошком, скріншот: YouTube

Наріжте цибулю-порей і шалот та обсмажте їх на оливковій олії. Додайте цибулю в бульйон з м'яти разом з соком лайма і зеленим горошком. Доведіть суміш до кипіння і варіть ще 5 хвилин. За допомогою блендера перетворіть суп у пюре. Посоліть і поперчіть.

Розігрійте на сковороді оливкову олію, додайте панірувальні сухарі і пшеничну кашу, перемішайте. Додайте подрібнений часник і приправи. Готуйте до рум'яності. Розлийте суп по тарілках, зверху викладіть кашу.

Холодний суп-песто з йогурту з огірком

Інгредієнти:

  • 500 мл йогурту
  • 1 огірок
  • 1 пучок зелені
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

Подрібніть зелень в блендері, додайте йогурт і збийте. Посоліть, поперчіть і перемішайте суміш. Натріть огірок на тертці середнього розміру. Подавайте суп, додавши підготовлений огірок. Посипте страву зеленню.

Холодний суп з огірка, скріншот: YouTube
Холодний суп з огірка, скріншот: YouTube

Крем-суп з порею з копченим сиром

Інгредієнти:

  • 450 г цибулі-порею
  • 500 мл вершків
  • 100 г копченого сиру
  • 1 ч. л. меленого пажитнику
  • 0,5 скл. пшенично-рисових пластівців
  • 1 ч. л. зеленого перцю
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. копченої паприки
  • 20 г вершкового масла
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • зелень за смаком
  • грінки за смаком

Приготування:

Промийте і наріжте білу та зелену частини цибулі-порею. Пасеруйте його в сотейнику на вершковому маслі і оливковій олії до м'якості. Відправте цибулю в каструлю, залийте 500 мл води, доведіть до кипіння. Додайте вершки, злегка прогрійте. Потім всипте пластівці, зніміть з вогню і залиште на кілька хвилин, щоб пластівці розбухнули.

Подрібніть суп у блендері до стану пюре. Поверніть суміш на плиту, посоліть, додайте перець і пажитник. Перед подачею посипте суп тертим сиром, зеленню, копченою паприкою, зеленим перцем і грінками.

Крем-суп, скріншот: YouTube
Крем-суп, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння