У спекотний літній день хорошою ідеєю буде поласувати легким супчиком. Якщо ви хочете спробувати щось новеньке і незвичайне, зелені літні супи вас виручать. Ці
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТри оригінальні рецепти легких зелених супів пропонує видання "
М'ятний суп із зеленим горошком
Інгредієнти:
- 300 г зеленого горошку
- 1 пучок м'яти
- 1 ст. л. чорного перцю
- 0,3 скл. пшеничної крупи
- 1 ст. л. каєнського перцю
- 4 ст. л. панірувальних сухарів
- 1 стебло цибулі-порею
- 2 шт. цибулі-шалот
- 3 зуб. часнику
- 2 ст. л. соку лайма
- 1 ст. л. копченої паприки
- 4 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. меленої паприки
Приготування:
Обірвіть листочки м'яти і залийте їх водою. Доведіть до кипіння, а потім варіть на невеликому вогні, поки вода не отримає насичений колір. Дайте настоятися під кришкою, потім приберіть листочки. Окремо зваріть пшеничну крупу в злегка підсоленій воді. Відкиньте її на сито, щоб стекла рідина.
Наріжте цибулю-порей і шалот та обсмажте їх на оливковій олії. Додайте цибулю в бульйон з м'яти разом з соком лайма і зеленим горошком. Доведіть суміш до кипіння і варіть ще 5 хвилин. За допомогою блендера перетворіть суп у пюре. Посоліть і поперчіть.
Розігрійте на сковороді оливкову олію, додайте панірувальні сухарі і пшеничну кашу, перемішайте. Додайте подрібнений часник і приправи. Готуйте до рум'яності. Розлийте суп по тарілках, зверху викладіть кашу.
Холодний суп-песто з йогурту з огірком
Інгредієнти:
- 500 мл йогурту
- 1 огірок
- 1 пучок зелені
- сіль за смаком
- перець за смаком
Приготування:
Подрібніть зелень в блендері, додайте йогурт і збийте. Посоліть, поперчіть і перемішайте суміш. Натріть огірок на тертці середнього розміру. Подавайте суп, додавши підготовлений огірок. Посипте страву зеленню.
Крем-суп з порею з копченим сиром
Інгредієнти:
- 450 г цибулі-порею
- 500 мл вершків
- 100 г копченого сиру
- 1 ч. л. меленого пажитнику
- 0,5 скл. пшенично-рисових пластівців
- 1 ч. л. зеленого перцю
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. копченої паприки
- 20 г вершкового масла
- 1 ч. л. чорного перцю
- зелень за смаком
- грінки за смаком
Приготування:
Промийте і наріжте білу та зелену частини цибулі-порею. Пасеруйте його в сотейнику на вершковому маслі і оливковій олії до м'якості. Відправте цибулю в каструлю, залийте 500 мл води, доведіть до кипіння. Додайте вершки, злегка прогрійте. Потім всипте пластівці, зніміть з вогню і залиште на кілька хвилин, щоб пластівці розбухнули.
Подрібніть суп у блендері до стану пюре. Поверніть суміш на плиту, посоліть, додайте перець і пажитник. Перед подачею посипте суп тертим сиром, зеленню, копченою паприкою, зеленим перцем і грінками.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють —
Також Знай.uа" писав,