Настав сезон фруктів і особливо актуальні холодні десерти. Один з таких смачних рецептів є мармуровий сметанний пиріг з ягодами. Яскравий пиріг виходить ніжним, як суфле.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Ожина - 200 г;
- Цукор - 170 г;
- Крохмаль - 3 ст. л.;
- Сметана - 600 г;
- Яйце - 2 шт.;
- Ванільний цукор - 8 г;
- Пшеничне борошно - 3 ст. л.;
- масло - 40 г
Приготування:
Свіжу ожину необхідно промити і подрібнити у блендері, додавши 1 столову ложку крохмалю і 50 г цукру.
Змішайте 600 г сметани з 2 яйцями. Додайте в сметану, ванільний цукор і 2 ст. л. крохмалю. Ретельно все перемішайте, не залишаючи грудочок. Краще всього це зробити в блендері або скористатися міксером, але і віночком можна впоратися з цим завданням.
Далі в глибокій мисці 3 ст л вівсяних пластівців з 3 ст л просіяного борошна. Додати 40 грам розм'якшеного вершкового масла. Перетерти в однорідну крихту.
Змастіть форму для випікання діаметром 22 см вершковим маслом. Зручніше скористатися рознімної формою, тоді її краще загорнути у фольгу, щоб тісто не витекло при випіканні.
Борошняну крихту по дну форми і вилийте сметанний шар зверху. Столовою ложкою розподіліть ягідне пюре по колу на сметанний шар. Потім розмішайте дерев'яною шпажкою пюре, малюючи мармуровий візерунок на пирозі.
Випікати пиріг необхідно на водяній бані близько 45-50 хвилин на 160 градусах.
Перед подачею сметанник необхідно сильно охолодити в холодильнику кілька годин.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, приготуйте незабутню пасту з лисичками, яка вразить навіть гурманів.
Як повідомляв Знай. ua, елементарний рецепт варення склянками з смородини, навіть взимку вітаміни під рукою.
Також Знай. ua писав, що коктейлі з шампанським врятують від літньої спеки, топ освіжаючих рецептів на будь-який смак.