Чим порадувати сім'ю на вечерю? Таким питанням постійно задаються господині. Що може бути дуже смачним, і при цьому не надто витратним за часом і силами? Таких рецептів дуже багато. Наприклад, можна приготувати запечену курку з апельсинами. Ніяких екзотичних інгредієнтів, все можна купити за адекватні гроші в найближчому супермаркеті. Для приготування цієї страви знадобляться:


філе куряче – 1 кг.;
апельсин – 3 шт.;
лук – 2 головки;
часник – 1 зубчик;
мед – 1 ст. л.;
імбир;
спеції: сіль, перець, коріандр, прованські трави.


Починається приготування цього чудового блюда з роботи над апельсинами. Їх необхідно помити, розрізати, і з двох видавити сік. З одного апельсина знімаємо цедру. Імбир ріжемо невеликими шматочками. Філе ретельно миємо і висушуємо кухонним рушником.

Апетитна курка з апельсинами

Готуємо маринад. Для цього потрібно трохи підігріти апельсиновий сік, додати туди мед, апельсинову цедру, коріандр, мед, імбир та інші спеції. Курку заливаємо маринадом, після чого залишаємо на 30 хвилин. Поки маринується філе, можна трохи відпочити.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще


Коли курка промаринується, необхідно додати в ємність з філе і маринадом шматочки залишився апельсина і цибулі, а також видавити туди часник. Перемішуємо і відправляємо на форму для запікання. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Відправляємо туди філе на 40-45 хвилин, і періодично поливаємо філе соком, який буде виділятися під час запікання. Перед подачею посипаємо зеленою цибулею.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що з чорної смородини можна приготувати неймовірно ароматну і апетитну заправку. Цей соус підкреслить смак будь-якого м'яса, будь то яловичина, свинина або телятина.

Як повідомляв портал "Знай.uа", кульбаба - це не тільки дитяча розвага, матеріал для плетіння вінків, лікарська рослина і салатні листя, але й сировину для вироблення алкогольного напою. Вино з кульбаб може стати дійсно вражаючим напоєм, який дозволить зберегти аромат літа для холодної пори.

Також "Знай.uа" писав, що Ольга Мартиновська поділилася простим і неймовірно смачним рецептом ніжного рулету з соковитою полуницею.