Вчорашнє картопляне пюре тепер не доведеться викидати. Адже з холодної картоплі, яку вже ніхто не хоче їсти, можна приготувати справді гідну страву, до того ж буквально за пів години. Рекомендуємо спробувати оладки з картопляного пюре, запечені в духовці.

Рецепт апетитних оладок з картоплі пропонує видання "Со вкусом". Для цього потрібно витратити лише кілька хвилин на приготування інгредієнтів, а потім просто дочекатися, поки оладки приготуються в духовці.

Картопляні оладки, скріншот: YouTube
Картопляні оладки, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Картопля - 600 г
  • Цибулю - 230 г
  • Часник - 4 зуб.
  • Яйце - 1 шт.
  • Пшеничне борошно - 2 ст. л.
  • Кріп - 1 пучок
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Зваріть картопляне пюре або дістаньте з холодильника готове. Дрібно наріжте свіжий кріп. Поріжте ріпчасту цибулю кубиками і обсмажте її до золотистого кольору на рослинній олії. Додайте цибулю до картоплі, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Додайте в пюре 1 яйце і 2 ст. л. з гіркою борошна. Ретельно перемішайте суміш.

На застелене пергаментним папером деко викладіть пюре столовою ложкою і злегка приплюсніть. Не забудьте змастити рослинною олією пергамент, щоб оладки не прилипли. Випікайте картопляники на розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15–20 хвилин до золотистої скоринки. Оладки виходять ніжними всередині, з апетитною хрусткою скоринкою.

Важливо вибрати хороший папір для випікання, щоб оладки не прилипли. Можна також приготувати їх на сковороді з невеликим додаванням рослинної олії. Страва чудово поєднується з різними соусами і м'ясними стравами, а також з салатом зі свіжих овочів.

Картопляні оладки, скріншот: YouTube
Картопляні оладки, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння