Натуральна і смачна фанта з абрикосів і апельсинів на зиму готується дуже просто і швидко. Кількість інгредієнтів розрахована на одну трилітрову банку. Але ви сміливо можете збільшувати складники в кілька разів, тому що рецепт дуже простий, а смак такого компоту оцінять всі любителі солодких газованих напоїв.

Рецепт фанти з абрикосів і апельсинів пропонує видання "Со вкусом".

Інгредієнти:

  • Абрикоси - 500 г
  • Апельсин - 30 г
  • Цукор - 180 г
  • Вода - 3 л

Абрикоси, скріншот: YouTube
Абрикоси, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Приготування:

Завчасно приготуйте кришки для закатування і простерилізуйте банки будь-яким зручним способом. Ретельно промийте під проточною водою абрикоси і вийміть з них кісточки. Тим часом поставте закипати 3 л води. Заповніть чисту стерилізовану банку абрикосами.

Наріжте кружечками шириною 5 мм лимон і/або апельсин. Щоб банка не лопнула від окропу, як варіант, підкладіть під неї ножа. Заповніть банку окропом і накрийте кришкою. Дочекайтеся, поки вода в банці охолоне. Остиглу фруктову воду вилийте в каструлю і доведіть до кипіння зі 180 г цукру.

Тепер перелийте компот в банку і закатайте кришкою. Переверніть банку догори дном і укутайте ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, потім зберігайте в прохолодному місці.

Домашня фанта виходить насиченого оранжевого кольору з приємним цитрусовим ароматом. Це найкращий спосіб відучити дітей від солодких газованих напоїв. У зимовий час ароматний компот стане яскравим нагадуванням про сонячне літо.

Абрикосова фанта, скріншот: YouTube
Абрикосова фанта, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо. Рецепт хороший також і тим, що приправа зберігається поза холодильником, у прохолодному приміщенні.