З баклажанів, кабачків, помідорів та болгарського перцю можна приготувати безліч апетитних страв. Однак одна з них — турецька запіканка "Гювеч" - стане вашою улюбленою. Рецепт турецької запіканки "Гювеч" пропонує телеграм-канал "Real Food".

Гювеч — це традиційне блюдо турецької кухні з овочів та курки, запечене в глиняному посуді. Кількість інгредієнтів вказана приблизна і може варіюватися, це не зіпсує смаку страви.

Турецька запіканка, скріншот: YouTube
Турецька запіканка, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 2 баклажани
  • 2 кабачки
  • 2 помідори
  • 2 болгарських перці
  • 1 цибулина
  • 1 грудинка
  • 1 ч.л солі
  • 1 ч. л перцю
  • 1 ч. л м'яти
  • 1 ст. л томату

Приготування:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Свіже куряче філе порізати на невеликі кубики. Помідори, кабачки, цибулю та болгарський перець помити і також порізати на невеличкі кубики. Баклажани помити, очистити та порізати кубиками.

Всі овочі та куряче м'ясо перекласти у форму для випікання. Посолити, поперчити, додати м'яту і томат. Ретельно вимішати вміст форми, накрити її фольгою для запікання та поставити у розігріту духовку.

Нарізати пучок свіжої петрушки і за бажання натерти трохи сиру. Ними посипати запіканку перед подачею до столу.

Турецька запіканка, скріншот: YouTube
Турецька запіканка, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо. Рецепт хороший також і тим, що приправа зберігається поза холодильником, у прохолодному приміщенні.