Один з найпростіших рецептів приготування баклажанів — це смаження з часником. Щобільше, їх можна навіть заготовляти на зиму. Приготуйте баклажани, нарізані кружальцями і обсмажені, з приправою з часнику, зелені і солі — і у вас вийде неймовірно смачна закуска.

Простий рецепт баклажанів з часником пропонує Телеграм-канал "Дневник дачника". Приготувавши їх влітку, а відкривши взимку, ви отримаєте велике задоволення від аромату і смаку гостреньких баклажанів. Така закуска відмінно доповнить будь-який гарнір.

Баклажани з часником, скріншот: YouTube
Баклажани з часником, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 5 кг баклажанів
  • 0,5 літра олії
  • 500 г солі
  • 150 г часнику
  • зелень за бажанням

Для маринаду:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • 5 літрів води
  • 200 г оцту 9%

Приготування:

Баклажани нарізати кружальцями і засипати сіллю, перемішати. Залишити їх на годину. Після цього баклажани потрібно ретельно промити.

Тепер покладіть баклажани в киплячий маринад і варить їх 7-10 хвилин. Після цього відвар злийте. У гарячі баклажани відразу додайте рослинну олію і дрібно нарізаний часник та зелень.

Ретельно перемішайте і розкладіть по стерилізованих банках. Закатайте, переверніть банки, укутайте у тепле покривало і залиште так до повного охолодження.

Баклажани з часником, скріншот: YouTube
Баклажани з часником, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, хрусткі кабачки в духовці без олії — рецепт, після якого ви полюбите цей овоч ще більше. Пропонуємо простий рецепт, який стане ще однією вагомою причиною полюбити цей овоч. Кабачки виходять дуже смачними, хрусткими і ароматними. Щобільше, ця страва не лише смачна, а ще й корисна.