Сезон кабачків відкрито! Пропонуємо простий рецепт, який стане ще однією вагомою причиною полюбити цей овоч. Кабачки виходять дуже смачними, хрусткими і ароматними. Щобільше, ця страва не лише смачна, а ще й корисна. У вас вийдуть найхрусткіші кабачки, і практично без олії!

Простим рецептом з кабачків ділиться редакція "Так просто!"

Інгредієнти:

  • 2 невеликих кабачки
  • 0,5 ст. борошна
  • сіль і перець за смаком
  • рослинна олія
  • 0,5 ст. сметани
  • 2–3 головки часнику
  • зелень

Кабачки, скріншот: YouTube
Кабачки, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Кабачки помийте і наріжте кружечками. Поки овочі молоді, їх можна не чистити. Тепер приготуємо панірування. У міцний целофановий пакет всипте борошно, сіль і перець, орієнтуючись на свій смак. Складіть кабачки в пакет, закрутіть його у горловині, щоб всередині залишилося повітря, гарненько потрусіть, щоб всі шматочки кабачків вкрилися паніруванням.

Тепер розігрійте духовку, на деко налийте 2–3 ст. ложки рослинної олії. Втім масло можна взагалі не додавати, тоді вийде ефект смаження на сухій сковорідці. На розігріте деко викладіть кабачки і відправте в духовку на 15–20 хвилин. Посеред готування переверніть кабачки на іншу сторону.

До закуски можна приготувати соус. До кабачків підійде соус на основі сметани, але можна використовувати й майонез. До сметани додайте подрібнений часник і зелень за смаком.

Кабачки в духовці, скріншот: YouTube
Кабачки в духовці, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо. Рецепт хороший також і тим, що приправа зберігається поза холодильником, у прохолодному приміщенні.