Соуси доповнюють і облагороджують страви. Кетчуп - без сумніву, найбільш популярний соус. Часто постає питання: "Як приготувати кетчуп вдома?".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Найчастіше домашній кетчуп заготовляють на зиму, тому у всіх рецептах вказано оцет. Готовий кетчуп розливають по стерилізованим банкам, закатують і після охолодження прибирають в холодне місце. Але якщо ви плануєте з'їсти соус найближчим часом, то оцет можна не додавати.
Унікальний рецепт кетчупу опублікували у instagram-спільноті soveti_hozaikam.
Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 0,5 кг яблук
- 0,25 кг цибулі
Спосіб приготування:
Все нарізати шматочками і варити, поки цибуля не стане м’якою. Тоді збити блендером і варити до бажаної густини. Приблизно хвилин 50.
До закінчення варіння додати 1,5 ст. л. солі і 1,5 стакана цукру. Не забувати весь час помішувати, інакше пригорить, перець червоний, чорний мелений за смаком, 50 г яблучного уксусу. Зняти з вогню і закатати у баночки.
Навіщо купувати магазинні соуси, якщо можна приготувати чудовий домашній кетчуп під свій смак і запастися на зиму. Рецепт дуже простий, основні інгредієнти - свіжі овочі, приправи, сушені, мелені.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо, смажені баклажани з часником та зеленню — як заготовити гостреньку ароматну закуску на зиму. Один з найпростіших рецептів приготування баклажанів — це смаження з часником. Щобільше, їх можна навіть заготовляти на зиму.
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,