Соуси доповнюють і облагороджують страви. Кетчуп - без сумніву, найбільш популярний соус. Часто постає питання: "Як приготувати кетчуп вдома?".

соуси, фото: pixabay
соуси, фото: pixabay

Найчастіше домашній кетчуп заготовляють на зиму, тому у всіх рецептах вказано оцет. Готовий кетчуп розливають по стерилізованим банкам, закатують і після охолодження прибирають в холодне місце. Але якщо ви плануєте з'їсти соус найближчим часом, то оцет можна не додавати.

Унікальний рецепт кетчупу опублікували у instagram-спільноті soveti_hozaikam.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • 3 кг помідорів
  • 0,5 кг яблук
  • 0,25 кг цибулі

Спосіб приготування:

Все нарізати шматочками і варити, поки цибуля не стане м’якою. Тоді збити блендером і варити до бажаної густини. Приблизно хвилин 50.

До закінчення варіння додати 1,5 ст. л. солі і 1,5 стакана цукру. Не забувати весь час помішувати, інакше пригорить, перець червоний, чорний мелений за смаком, 50 г яблучного уксусу. Зняти з вогню і закатати у баночки.

Навіщо купувати магазинні соуси, якщо можна приготувати чудовий домашній кетчуп під свій смак і запастися на зиму. Рецепт дуже простий, основні інгредієнти - свіжі овочі, приправи, сушені, мелені.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, смажені баклажани з часником та зеленню — як заготовити гостреньку ароматну закуску на зиму. Один з найпростіших рецептів приготування баклажанів — це смаження з часником. Щобільше, їх можна навіть заготовляти на зиму.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви.

Також "Знай.uа" писав, хрусткі кабачки в духовці без олії — рецепт, після якого ви полюбите цей овоч ще більше. Пропонуємо простий рецепт, який стане ще однією вагомою причиною полюбити цей овоч. Кабачки виходять дуже смачними, хрусткими і ароматними. Щобільше, ця страва не лише смачна, а ще й корисна.