Смачний і солодкий пиріг з абрикосами і вишнею ідеально підійде для літнього чаювання. Абрикоси і вишня відмінно поєднуються у випічці, а просте тісто на кефірі завжди виходить м'яким і довго не черствіє.

Рецепт солодкого пирога з абрикосами і вишнею пропонує Телеграм-канал "Копилка рецептов".

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • 2/3 склянки цукру;
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 склянка кефіру;
  • 1/2 склянки олії (без запаху);
  • 300 г абрикосів;
  • 200 г вишні (або черешні);
  • 2 ст. л. абрикосового джему (або джему чи варення з вишні).

Пиріг з абрикосами і вишнею, скріншот: YouTube
Пиріг з абрикосами і вишнею, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Абрикоси і вишню помити, видалити кісточки. Абрикоси нарізати на четвертинки. Яйце збити з цукром і ванільним цукром, влити кефір, ретельно перемішати. Поступово всипати борошно з розпушувачем, кожен раз розмішуючи, щоб не було грудочок.

Тепер влийте рослинну олію без запаху та добре перемішайте тісто. Воно має вийти густим і однорідним. Форму для випікання застеліть пергаментом, трохи змастіть його рослинним або вершковим маслом. Вилийте тісто у форму.

Зверху на тісто розкладіть абрикоси й вишні, трохи вдавлюючи фрукти і ягоди в тісто. Поставте у нагріту до 190 градусів духовку і випікайте протягом 40-45 хвилин.

Пиріг з абрикосами і вишнею, скріншот: YouTube
Пиріг з абрикосами і вишнею, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо. Рецепт хороший також і тим, що приправа зберігається поза холодильником, у прохолодному приміщенні.