У літній період у раціоні кожного з нас з'являється багато корисних овочів. Існує безліч варіантів приготування баклажанів, кабачків, болгарського перцю. Щобільше, ці рецепти не лише смачні, а й корисні. Пропонуємо спробувати три прості рецепти, які будуть ідеальним варіантом для вечері.

Овочі, фото Pxhere
Овочі, фото Pxhere

Райдужна запіканка

Складові:

  • Рис - 100 г
  • Вода - 200 мл
  • Фарш свино-яловичий - 400 г
  • Цибуля - 1 шт. (80 г)
  • Петрушка - 10 гілочок
  • Сир - 70 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Прованські трави - 1 ч. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Перець - 1/2 ч. л.
  • Кабачок - 1 шт.
  • Баклажан - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Перець солодкий - 2 шт.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Перець - 1/4 ч. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 30 мл
  • Томатний сік - 150-250 мл

Приготування:

Змішайте відварений рис з фаршем, цибулею, зеленню, сиром, яйцем, прованськими травами, сіллю і перцем. Розподіліть масу у формі для запікання. Овочі наріжте слайсами і розкладіть по колу поверх фаршу. Овочі змастіть маслом з часником, сіллю і перцем. Залийте все томатним соком і запікайте 50 хвилин при температурі 180°C.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Запіканка з баклажанів, скріншот: YouTube
Запіканка з баклажанів, скріншот: YouTube

Мусака

Складові:

  • Баклажан - 1 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Цибуля - 1 шт. (80 г)
  • Фарш свино-яловичий - 500 г
  • Орегано - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Перець - 1/2 ч. л.
  • Помідори - 2 шт.
  • Соус Бешамель - 500 г
  • Сир - 80 г

Приготування:

Цибулю з часником обсмажити на сковороді, додати фарш, орегано, сіль і перець. Додати помідори і ще трохи обсмажити. На дно форми для запікання викладіть слайси баклажана, залийте їх бешамелем. Зверху картоплю і теж залийте бешамелем. Певерх неї викладіть обсмажений фарш, шар бешамелю і тертий сир. Запікайте 50 хвилин при температурі 180°C.

Мусака з баклажанів, скріншот: YouTube
Мусака з баклажанів, скріншот: YouTube

Човники з баклажанів

Складові:

  • Баклажан - 3 шт.
  • Цибуля - 100 г
  • Часник - 3 зубчики
  • Фарш яловичий - 400 г
  • Перець - 1/3 ч. л.
  • Томатний сік - 300 мл
  • Сир фета - 200 г

Приготування:

Баклажани розрізати на половинки і вибрати середину. М'якоть баклажанів обсмажити на сковороді з цибулею. Далі - додати фарш, часник, перець і томатний сік. Тушкувати 15 хвилин. Човники з баклажан нафарширувати начинкою. Зверху покришити фету. Запікати 25 хвилин при температурі 180°C.

Човники з баклажанів, скріншот: YouTube
Човники з баклажанів, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.