У сезон слив потрібно користуватися моментом. Саме час приготувати смачний, ароматний сливовий пиріг.

Сливу за рецептом повинна бути сорту "Угорка". Нам знадобиться 14 половинки, тобто 7 цілих слив. До речі, сливи обов'язково повинні бути стиглими, темно-синього, майже чорного кольору, солодкими і з зеленувато-жовтою м'якоттю. Отже, розм'якшене вершкове масло необхідно збити з цукром і дрібкою солі до побіління.

Сливовий пиріг, фото: youtube
Сливовий пиріг, фото: youtube

Тепер необхідно ввести в масу 2 яйця і ще раз добре збити.

Змішати борошно з розпушувачем, висипати борошно в тісто і добре перемішати.

Популярні новини зараз
За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші Українці поспішають зняти готівку через ліміти: скільки вдасться отримати протягом доби Пенсіонерам додадуть 600 гривень: як оформити надбавку Українці отримають рахунки за світло з несподіваними сумами: підвищення тарифу відчують не всі
Показати ще

На дно форми діаметром 22 см вилити тісто і розрівняти. Зверху на тісто викласти сливи, посипати цукром і корицею. Випікати сливовий пиріг 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Сливовий пиріг, фото: youtube
Сливовий пиріг, фото: youtube

Пиріг зі сливами готовий. Такий пиріг зі сливами смачний і гарячим, і теплим, і холодним.

Сливовий пиріг, фото: youtube
Сливовий пиріг, фото: youtube

Насправді, в залежності від соковитості Вашої сливи пиріг може "сочитися" або залишатися "бездоганним". На смак це ніяк не впливає, просто пиріг, що сочиться має трохи більше рустикальний вигляд. А який Ви хочете отримати пиріг, від Вас не залежить, це вже як слива вирішить.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, живильний коктейль, швидка випічка, літній салат — цікаві варіанти простих страв з персиків.

Як повідомляв Знай. ua, ніжний вершковий пломбір з дитинства — цей простий рецепт відіб'є у вас бажання купувати морозиво в магазині.

Також Знай. ua писав, що ви в неї закохалася з першого шматочка, рецепт піци з тунцем і червоним цибулею.