Взимку нам завжди хочеться чогось смачного. На жаль, фруктів і свіжих овочів в цю пору практично не дістати, тому всі “вкусняшки” доводиться закривати на зиму. На щастя, смачних і корисних рецептів дуже багато, тому ви зможете відчути приголомшливий смак літніх і осінніх фруктів навіть холодним січневим вечором. Наприклад, ви можете приготувати варення з абрикос. Немає нічого складного. Всього за 2 години ви забезпечите себе смачненьким на всю зиму.

Абрикосовий джем, фото з відкритих джерел


Для приготування абрикосового джему, вам знадобляться:
абрикос – 1 кг;
цукор – 900 гр;
лимон – 0.5 шт.

Перевага джему в тому, що його можна зробити досить швидко. Його не потрібно робити 2-3 дні, як варення. Отже, спочатку необхідно абрикоси промити, розрізати навпіл і вийняти кісточки. Далі абрикоси перекладаємо в каструлю, заливаємо водою так, щоб вона злегка покривала фрукти, і ставимо на вогонь. Плоди повинні стати м'якими.

Поки абрикос розм'якшується, виживаємо сік з половинки лимона в окрему ємність. Коли плоди не стануть м'якими, додаємо сік і цукор у каструлю. Далі перемикаємо на середній вогонь і варити протягом 1.5 годин, періодично помішуючи і “розштовхуючи” абрикоси, щоб вони стали більш-менш однорідної структури. Знімаємо пінку.
Банки промиваємо з содою і стерилізуємо окропом. Коли джем буде готовий, розливаємо і закатуємо. Спочатку джем може здатися рідким, але він загусне з часом.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, живильний коктейль, швидка випічка, літній салат — цікаві варіанти простих страв з персиків.

Як повідомляв Знай. ua ніжний вершковий пломбір з дитинства — цей простий рецепт відіб'є у вас бажання купувати морозиво в магазині.

Також Знай.uа писав, що ви в неї закохаєтеся з першого шматочка, рецепт піци з тунцем і червоною цибулею.