Великі класики не тільки писали шедеври. Вони знали толк в різних смачних рецептах. У них були дуже цікаві смаки, які вони описували у власних біографіях. Розглянемо топ-5 найулюбленіших ласощів відомих письменників.

Олександр Сергійович Пушкін дуже любив варення з аґрусу. Йому готувала його няня Аріна Родіонівна.

Олександр Пушкін, портрет

Жарким літом на письмовому столі Пушкіна завжди була невелика вазочка з цим варенням і графин води з льодом. Рецепт цього ласощі. був вкрай складним, няні Олександра Сергійовича довелося витратити на це не один день.

Аґрус, фото з вільних джерел
Аґрус, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Івану Сергійовичу Тургенєву пощастило в особистому житті. Його дружина – Варвара Тургенєва готувала. Особливо він любив варення з луговий полуниці. Вона варила полуницю у воді з цукром дуже акуратно, щоб ягода не розвалилася.

Іван Тургенєв

І варити її потрібно було недовго, тоді виходило дуже смачне і солодке варення.

Полуничне варення, фото з вільних джерел
Полуничне варення, фото з вільних джерел


У часи Лева Миколайовича Толстого на стіл було прийнято подавати кілька сортів варення до чаю. Однак найулюбленішим його ласощами було саме помаранчеве варення.

Лев Толстой
Лев Толстой

Особливість помаранчі полягає в тому, що є цей цитрусовий сирим практично неможливо, зате варення з нього виходить приголомшливе. Померанцы варили з лимонним соком, із-за чого виходив дуже пікантний смак.

Помаранча


Яблучне варення їв, напевно, кожен з нас. Однак Антон Павлович Чехов особливо любив варення за спеціальним рецептом. Його головною “фішкою” була кориця.

Антон Павлович Чехов

Воду з корицею кип'ятили окремо, а потім заливали туди вже проварене варення і доварювали.

Варення з яблук з корицею


Олександр Блок був шанувальником сливового варення.

Олександр Блок

Таке варення варили в спеціальній жаровні на невеликий вугільної печі. Перед варінням сливу залишали на ніч під льоду, щоб вона як слід охолола. Блок згадував, що варення виходило просто приголомшливе.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, живильний коктейль, швидка випічка, літній салат — цікаві варіанти простих страв з персиків.

Як повідомляв Знай. ua ніжний вершковий пломбір з дитинства — цей простий рецепт відіб'є у вас бажання купувати морозиво в магазині.

Також Знай.іа писав, що ви в неї закохалася з першого шматочка, рецепт піци з тунцем і червоним цибулею.