Традиційне чилі обов'язково включає боби і м'ясо, перець чилі і сир чеддер. Якщо його подають як суп, то споживають його гарячим. Погодьтесь, страва важка і не дуже літня. Пропонуємо вам трохи поекспериментувати і вийти за рамки традиційного чилі: тримайте літню веган-версію легендарного рагу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля 8 порцій вам потрібно:
- 1 баклажан
- 2 кабачки
- 1 цибулина
- 1 червоний болгарський перець
- 1 жовтий болгарський перець
- 1 перчик халапеньо
- 3 зубчики часнику
- 0,5 склянки оливкової олії
- 2 склянки овочевого (курячого) бульйону
- 1 банка нарізаних шматочками помідорів
- 1 пучок базиліка
- 2 ст.л. порошку чилі
- 1 ст.л. кмину
- 1 ст.л. сушеного орегано
- 2 склянки чорної вареної квасолі
- 2 склянки кукурудзи
- 0,5 склянки кінзи
- 1 склянка сиру Монтерей Джек (або вашого улюбленого)
- 1 склянка сметани
Хід приготування:
Підготуйте усі інгредієнти: баклажан покришіть кубиками, посоліть; кабачки також накришіть кубиками; подрібніть цибулю; болгарські перці також ріжте кубиками; почистіть халапеньо від насіння, наріжте кубиками; часник розтовічть.
У великій каструлі розігрійте 2 ст.л олії, додавайте партіями баклажан і кабачки, пасеруйте хвилин 5 до легкого рум'янцю. Кабачки і баклажани вийміть і відкладіть до окремої миски.
Додайте (у ту саму каструлю) олію, вкиньте олію, перець, халапеньо і часник. Тушкуйте 5 хвилин.
Сюди ж долийте бульйон, покладіть помідори та спеції. Доведіть до кипіння, після чого готуйте на середньому вогні ще 20 хвилин.
Висипте квасолю і кукурудзу, тушкуйте ще 20 хвилин.
Додайте у ваше суп-рагу кабачки і баклажан, вийнятий до цього.
Прикрашайте сметаною, сиром і кінзою.
Смачного!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Як повідомляв Знай.uа закінчився хліб — спечи в мікрохвильовці: "ледачий" рецепт врятує ваші бутерброди.