За вікном розпал сезону абрикос, чорниці досі “квітнуть” на всіх ятках і прилавках. Усю цю смакоту потрібно з'їсти на цілий рік вперед, такий тиск втомлює. Пропонуємо вам альтернативу миттю фруктів і відкиданню кісточок перед тим, як покласти фрукт до рота - спечіть швидкий і смачний пиріг.

На 8 порцій вам знадобиться:

  • 230 г абрикос
  • 4 яйця
  • 120 г чорниці
  • 125 г вершкового масла
  • 10 г ванільного цукру
  • 25 г білого йогурту
  • 250 г борошна
  • 250 г цукру
  • 6 г розпушувачу
  • м'ята
  • 1.ст.л. цукрової пудри.

Приготування:

Популярні новини зараз
У Китаї визнали незалежність Брянської народної республіки: "А Москва тепер бомбить за це" Власників генераторів почнуть штрафувати через законодавство: суми сягають 500 тисяч гривень Індексація пенсій з 1 грудня: кому з літніх українців пощастить із надбавкою 83-річна пенсіонерка заборонила своєму 37-річному чоловікові інтим із нею: "Я не в такій формі, як раніше"
Показати ще

Абрикоси миємо, розділяємо на половинки, дістаємо кісточки. Кладемо фрукти в окріп, воду зливаємо. Ополіскуємо холодною водою. Знімаємо шкірки, ріжемо шматочками.

Розтоплюємо масло, даємо йому охолонути.

У миску розбиваєте яйця, вливаєте йогурт, збиваєте (міксер або блендер).

Продовжуючи збивати суміш, вливаємо в неї топлене масло.

У масу висипаємо цукор, ванілін і розпушувач. Збиваємо міксером, поки суміш не отримає кремову консистенцію. Цукор мусить повністю розчинитись.

В суміш додаємо борошно, після чого кладемо шматочки абрикос і чорниць (з ягодами поводьтесь обережно, щоб вони не луснули; якщо вони луснуть - тісто буде фіолетового кольору). Обережно (ложкою) перемішуємо.

Форму для випікання змащуємо маслом, присиплюємо борошно. В духову шафу (розігріту до 175 градусів) ставимо пиріг на годину.

Діставши, дайте охолонути. Присипте цукровою пудрою, прикрасьте листочками м'яти і ягодами.

4. Форму для выпечки смазать маслом и присыпать мукой. Заполнить тестом. Поставить в духовку, предварительно нагретую до 175 градусов. Выпекать пирог при этой температуре примерно час. Затем остудить, извлечь из формы. Посыпать сахарной пудрой, украсить по желанию мятой и ягодами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.uа закінчився хліб — спечи в мікрохвильовці: "ледачий" рецепт врятує ваші бутерброди.