За вікном розпал сезону абрикос, чорниці досі “квітнуть” на всіх ятках і прилавках. Усю цю смакоту потрібно з'їсти на цілий рік вперед, такий тиск втомлює. Пропонуємо вам альтернативу миттю фруктів і відкиданню кісточок перед тим, як покласти фрукт до рота - спечіть швидкий і смачний пиріг.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
На 8 порцій вам знадобиться:
- 230 г абрикос
- 4 яйця
- 120 г чорниці
- 125 г вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
- 25 г білого йогурту
- 250 г борошна
- 250 г цукру
- 6 г розпушувачу
- м'ята
- 1.ст.л. цукрової пудри.
Приготування:
Абрикоси миємо, розділяємо на половинки, дістаємо кісточки. Кладемо фрукти в окріп, воду зливаємо. Ополіскуємо холодною водою. Знімаємо шкірки, ріжемо шматочками.
Розтоплюємо масло, даємо йому охолонути.
У миску розбиваєте яйця, вливаєте йогурт, збиваєте (міксер або блендер).
Продовжуючи збивати суміш, вливаємо в неї топлене масло.
У масу висипаємо цукор, ванілін і розпушувач. Збиваємо міксером, поки суміш не отримає кремову консистенцію. Цукор мусить повністю розчинитись.
В суміш додаємо борошно, після чого кладемо шматочки абрикос і чорниць (з ягодами поводьтесь обережно, щоб вони не луснули; якщо вони луснуть - тісто буде фіолетового кольору). Обережно (ложкою) перемішуємо.
Форму для випікання змащуємо маслом, присиплюємо борошно. В духову шафу (розігріту до 175 градусів) ставимо пиріг на годину.
Діставши, дайте охолонути. Присипте цукровою пудрою, прикрасьте листочками м'яти і ягодами.
4. Форму для выпечки смазать маслом и присыпать мукой. Заполнить тестом. Поставить в духовку, предварительно нагретую до 175 градусов. Выпекать пирог при этой температуре примерно час. Затем остудить, извлечь из формы. Посыпать сахарной пудрой, украсить по желанию мятой и ягодами.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Як повідомляв Знай.uа закінчився хліб — спечи в мікрохвильовці: "ледачий" рецепт врятує ваші бутерброди.