Щедрий ягідний сезон дозволяє нам експериментувати навіть із класичними рецептами. Пропонуємо приготувати традиційний яблучний пиріг, однак з деякими змінами. Шарлотка з ягодами не залишить байдужим нікого, а на приготування тіста ви витратите до 10 хвилин.

Ягідну шарлотку можна приготувати і взимку з заморожених ягід. А використовувати можна не тільки смородину, але і будь-які інші ягоди. Цікавим рецептом ділиться видання "Со вкусом".

Смородина, скріншот: YouTube
Смородина, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Яйце - 3 шт.
  • Цукор - 200 г
  • Сметана - 200 г
  • Розпушувач - 5 г
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Пшеничне борошно - 200 г
  • Яблуко - 3 шт.
  • Вершкове масло - 1 ч. л.
  • Смородина - 1 скл.

Приготування:

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Збийте яйця з цукром до однорідної пишної білої маси. Додайте сметану, розпушувач і корицю, перемішайте. Просійте борошно і змішайте до однорідної консистенції. Змастіть форму для випічки вершковим маслом. На дно викладіть нарізані часточками яблука і смородину. Рівномірно залийте у форму тісто.

Шарлотку випікайте при температурі 180°С на нижній полиці духовки 45 хвилин. Оскільки духовки різні, тому краще перевіряти готовність шарлотки з ягодами і яблуками дерев'яною шпажкою, зубочисткою або сірником. Якщо вони будуть сухими, пиріг можна виймати з духовки. Даний рецепт підходить і для мультиварки.

Шарлотка з ягодами, скріншот: YouTube
Шарлотка з ягодами, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.