Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦибулевий, томатний, пивний, м'ятний і ще кілька універсальних варіантів - 5 унікальних маринадів для шашлику, які варто спробувати. Влітку ця добірка просто знахідка для шпигуна - гарантія вашого відмінного уїк-енду.
1. Шашлик в пиві або квасі
Дуже смачний шашлик, м'ясо якого маринувалося в пиві або квасі (готуються вони однаково). На 1, 5 кг м'яса 2 літри пива. Найкраще брати живе, яке містить хміль і солод. Зовсім не підходить для маринаду пастеризоване пиво. Замість пива можна використовувати квас. Найкраще домашній.
2. Шашлик в томатному соусі
Пікантний, гострий смак шашлику в томатному соусі ... Який же він ароматний цей шашлик. А так хотілося б пригоститися, таким м'яким і смачним шашличком. Перемішати в каструлі м'ясо, цибулю, сіль, перець. Потім залити суміш томатним соком так, щоб він повністю покривав м'ясо. Після чого накрити каструлю кришкою меншого розміру і покласти вантаж. Прибрати в холодильник. М'ясо готове через 6 годин.
3.Шашлик в лимонному соці
Шашлики за цим рецептом у лимонному маринаді вийдуть не просто смачними, а просто чудовими, так як вони і м'які, і соковиті. М'ясо покласти в каструлю, додати цибулю, нарізану кільцями, сіль і спеції. Потім вичавити сік 3-4 лимонів без шкірки. М'ясо готове через 3 години.
4. Шашлик в гранатовому соці
Шашлик виходить дуже м'яким і ароматним. Хочеться приготувати його знову і знову! Ще один спосіб замаринувати шашлик без консервантів і штучних добавок. М'ясо виходить соковитим, ніжним, дивовижно смачним. М'ясо посолити, поперчити, перемішати з цибулею, порізаною півкільцями. Залити суміш з кірок, зерен і соку граната. М'ясо готове через 3-4 години.
5. Шашлик у вині
Соковите, м'яке і просто тане в роті м'ясо, з особливим ніжним смаком! А весь секрет - в білому сухому вині! Закип'ятити 1,5 літра води. Додати туди перець (чорний або червоний), цибуля, часник, лавровий лист, посолити і влити пляшку 0,7 білого сухого вина. Укласти кільцями: цибулю, нарізану кільцями, м'ясо. Шари повторити. Потім все залити маринадом з вина. Накрити кришкою меншого діаметру і покласти вантаж. М'ясо готове через 3 години.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,