Маффіни - невеликі кекси. Вони можуть бути представлені як солодкими, так і більш пікантними. Найчастіше - з різними наповнювачами. В середину поміщають фрукти, ягоди, шоколад, мармелад, варення, овочі, м'ясо і так далі.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:
Кефір - 150 мл,
масло вершкове (можна замінити маргарином) - 125 г,
яйця - 2 шт.,
цукор - 200 г,
сода - ½ ч.л.,
борошно - 1, 5 склянки (стакан 250 мл),
смородина червона, чорна або біла - 200 г.

Яєчні мафіни, скріншот: YouTube
Яєчні мафіни, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Приготування:
1. Приготування наших маффинов на кефірі починаємо з підготовки масла (або маргарину): розм'якшіть його при кімнатній температурі або розтопіть в мікрохвильовій печі. Додайте до масла яйця, цукор і кефір, перемішайте.
2. Всипте соду і поступово, невеликими порціями, додайте борошно.
3. Ягоди смородини переберіть, промийте, злегка обсушити і додайте в тісто для наших маффинов на кефірі.
4. Перемішайте ложкою або силіконової лопаткою.
5. Розкладіть тісто в маленькі формочки для маффінів. Тісто краще дещо не доповісти до верху, маффіни на кефірі здорово піднімаються в процесі випічки.
6. Випікайте наших красенів при температурі 170-180 градусів приблизно 30 хвилин. Готовність маффинов на кефірі перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
7. Дістаньте їх з духовки, злегка остудіть (хвилин 10), вийміть з формочок і кличте домочадців до столу.
⠀⠀
Смачного!

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також "Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння.