Засолені огірки в банці мають властивість зривати, якщо не дотримуватись технологій приготування. Через потрапляння в ємність мікробів відбувається бродіння і трапляється сумний результат. Вглекислий газ, накопичений в банці, зриває кришки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Щоб праця не проходила марно, огірки слід попередньо замочити в холодній воді і залишити на п'ять годин. Головна мета цієї підготовки - відновлення дефіциту води в продукті. Якщо пропустити цей етап - овоч відновить водний баланс самостійно і тоді закуска точно буде зіпсована. Ці маніпуляції допоможуть позбутися від отруйних сполук в огірках. І звичайно, перед засолкою огірки і зелень необхідно добре промити під чистою водою і просушити.
Посуд, в яких ви будите солити огірки, потрібно попередньо обробити. Варто змочити все водою і додати чайну ложку соди і рівномірно розподілити її по тарі. До речі, заодно потрібно відразу перевірити банки на можливі пошкодження. Після цього стерилізуємо посуд.
Заповнюємо чайник водою (трохи менше половини) і ставимо на нього банку верх дном, чекаємо п'ять хвилин. Кришок досить 30 секундної обробки.
Варто відзначити, що решту посуд, яку ви будите використовувати при приготуванні - ложки, ополоник, каструлю, потрібно також обробити содою.
Приготування і зберігання
Закочувати банки потрібно щільно. Якщо кришка ушкодилася, необхідно відразу замінити її іншою. Розсіл варто наливати до самого верху, щоб не залишати місця для повітря. У самому кінці потрібно перевірити банки і поставити їх верх дном, закутавши тканиною.
Тримати в такому положенні судини необхідно до повного охолодження. Це приблизно дві доби.
І до речі, при засолюванні не шкодуйте оцту. Оптимальна доза - дві столові ложки на літр води. Ще в якості консерванту можна використовувати лимонну кислоту або таблетки аспірину.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,