Засолені огірки в банці мають властивість зривати, якщо не дотримуватись технологій приготування. Через потрапляння в ємність мікробів відбувається бродіння і трапляється сумний результат. Вглекислий газ, накопичений в банці, зриває кришки.

Читайте Знай в Google News!

Щоб праця не проходила марно, огірки слід попередньо замочити в холодній воді і залишити на п'ять годин. Головна мета цієї підготовки - відновлення дефіциту води в продукті. Якщо пропустити цей етап - овоч відновить водний баланс самостійно і тоді закуска точно буде зіпсована. Ці маніпуляції допоможуть позбутися від отруйних сполук в огірках. І звичайно, перед засолкою огірки і зелень необхідно добре промити під чистою водою і просушити.

Мариновані огірки, скріншот: YouTube
Мариновані огірки, скріншот: YouTube

Посуд, в яких ви будите солити огірки, потрібно попередньо обробити. Варто змочити все водою і додати чайну ложку соди і рівномірно розподілити її по тарі. До речі, заодно потрібно відразу перевірити банки на можливі пошкодження. Після цього стерилізуємо посуд.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Заповнюємо чайник водою (трохи менше половини) і ставимо на нього банку верх дном, чекаємо п'ять хвилин. Кришок досить 30 секундної обробки.

Варто відзначити, що решту посуд, яку ви будите використовувати при приготуванні - ложки, ополоник, каструлю, потрібно також обробити содою.

Огірки з порічками на зиму, скріншот: YouTube
Огірки з порічками на зиму, скріншот: YouTube

Приготування і зберігання

Закочувати банки потрібно щільно. Якщо кришка ушкодилася, необхідно відразу замінити її іншою. Розсіл варто наливати до самого верху, щоб не залишати місця для повітря. У самому кінці потрібно перевірити банки і поставити їх верх дном, закутавши тканиною.

Тримати в такому положенні судини необхідно до повного охолодження. Це приблизно дві доби.

І до речі, при засолюванні не шкодуйте оцту. Оптимальна доза - дві столові ложки на літр води. Ще в якості консерванту можна використовувати лимонну кислоту або таблетки аспірину.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також "Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння.