Печиво зі сливовою начинкою є варіацією на тему досить відомих Кіфликів з надзвичайно чарівним смаком. Самостійно приготована начинка менш солодка і куди більш смачна! Але якщо вам її лінь готувати - просто беріть улюблене варення.

Інгредієнти:

  • Борошно - 400 г
  • Масло вершкове (заморожене) - 200 г
  • Сметана - 120 г
  • Слива - 450 г
  • Масло вершкове - 20 г
  • Цукор - 100 г
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ч. л.
  • Цукрова пудра

Печиво зі сливовою начинкою, скріншот: instagram.com/soveti_hozaikam
Печиво зі сливовою начинкою, скріншот: instagram.com/soveti_hozaikam

Приготування:

Тісто: Для цього руками перетріть борошно з замороженим маслом. Додайте сметану і вимісіть тісто. Залиште його в холодильнику на 1 годину. 

Начинка: Для начинки сливи перетворіть у пюре. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте до нього сливове пюре, цукор і корицю. Добре перемішайте і випарюйте близько 25 хвилин, поки вона не стане густою. Для впевненості додайте крохмаль розведений з водою, перемішайте і дайте начинці трохи охолонути.

Популярні новини зараз

Ведучий "Орла і решки" Коля Сєрга назвав найбільш ненависну партнерку в шоу

62-річна мама Дана Балана влаштувала "битву купальників" з Тіною Кароль: хто на вашу №1?

Тренер "Зважених та щасливих" Узєлков показав найбільш вперту і мотивовану ученицю: "Було 210 кілограмів, стало 163"

Кернеса екстрено відправили в німецьку клініку до отруєного Навального - чекає складна операція

Показати ще

Тісто розкачайте в прямокутник та розріжте на квадратики розміром 6 на 6 см. Начинку викладіть на кожен квадрат і розмажте. Скрутіть печиво трубочкою. Випікайте його 25 хвилин при температурі 190°C. Посипте готове печиво цукровою пудрою.

Печиво зі сливовою начинкою, скріншот: instagram.com/soveti_hozaikam
Печиво зі сливовою начинкою, скріншот: instagram.com/soveti_hozaikam

View this post on Instagram

ᅠ ᅠ Маленькая просьба, кто заберёт к себе рецепт в закладки, оставьте любой смайл в комментариях❤️ Иначе инстаграм перестанет показывать Вам наши рецепты😘 ᅠ Сегодня хотим вам предложить просто такие волшебного вкуса печенье со сливовой начинкой. Это вариация на тему довольно известного печенья Кифлики. Только мы не загибали их, ведь они и так не раскручиваются в духовке и не использовали джем или варенья. Самостоятельно приготовленная начинка менее сладкая и куда более вкусная! Но если вам её лень готовить - просто берите любимое варенье. ⠀ Для приготовления печенья возьмите: ● Мука - 400 г ● Масло сливочное (замороженное) - 200 г ● Сметана - 120 г ● Слива - 450 г ● Масло сливочное - 20 г ● Сахар - 100 г ● Корица - 1 ч.л. ● Крахмал кукурузный - 1 ч.л. ● Сахарная пудра ⠀ Пошаговое приготовление: 1. Начинаем с теста. Для этого руками перетрите муку с замороженным маслом. Добавьте сметану и вымесите тесто. Оставьте его в холодильнике на 1 час. 2. Для начинки пюрируйте сливы. 3. На сковороде растопите сливочное масло, добавьте к нему сливовое пюре, сахар и корицу. Хорошо перемешайте и выпаривайте около 25 минут, пока она не станет густой. 4. Для уверенности добавьте крахмал разведённый с водой, перемешайте и дайте начинке немного остыть. 5. Тесто раскатайте в прямоугольник размером 30 на 48 см и разрежьте на 40 квадратиков размером 6 на 6 см. 6. Начинку выложите на каждый квадрат и размажьте. Скрутите печеньки трубочкой. 7. Выпекайте кифлики 25 минут при температуре 190°C 8. Посыпьте готовые печенья сахарной пудрой. автор @webspoon.ru ⠀

A post shared by Полезные Советы (@soveti_hozaikam) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива. Воно складається з натуральних фруктів, тому ласувати ним можна скільки завгодно.

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки. Узбецька національна страва, яка підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана

Також Знай.uа" писав, абрикосове варення-п'ятихвилинка: як без зайвих зусиль заготувати вітамінний фрукт на зиму. З цим простим та швидким рецептом абрикосового варення впорається кожен охочий.