Кутаб (або ж гутаб) традиційна страва Азербайджану: це виріб з прісного тіста з начинкою у формі півмісяця. Зовні дечим нагадує більш звичні для нас чебуреки, проте кутаб смажать завжди на сухій сковороді. Начинку бувають найрізноманітнішими. Якщо вас чарує Схід і незвичні, проте дешеві, вироби з тіста - цей рецепт для вас. Отже, кутаби з зеленню та сиром.

Читайте Знай в Google News!

Рецепт розповідає українська блогерка Наталія Олендра.

Вам знадобиться на 8-9 кутабів:

Популярні новини зараз

Леся Нікітюк блиснула голою попою

Нові ціни на картоплю змусять українців зненавидіти пюре: "Майже в півтора рази"

Прикутий до ліжка Моїсеєв став повним жебраком - друзі забули, концертів немає: що чекає на "голубую луну"

На Хмельниччині зниклу маму з трьома дітьми знайшли в несподіваному місці - ховалася, як могла

Показати ще
  • Борошно пшеничне 300 гр
  • Тепла вода 200 мл
  • Сіль 1 ч.л.
  • Рослинна олія - 1 ст.л.
  • Зелень (можете брати кинзу, петрушку, укроп, шпинат)  200 гр
  • Сир (бринза, фета або адигейський) 200 гр
  • Сіль, перець за смаком
  • Вершкове масло 30 гр

Кутаби з сиром і зеленню, скріншот відео
Кутаби з сиром і зеленню, скріншот відео

Хід приготування:

В глибоку миску просійте борошно.

Розведіть дріжджі у теплій воді, а потім влийте до борошна.

Додайте трішки олії (цей крок робиться для еластичності тіста).

Додайте воду у розрахунку 2 частини води до 3 частин борошна.

Ретельно вимісивши тісто, накрийте його рушником і залиште на 1 годину при кімнатній температурі. 

Обрану вами зелень ретельно вимийте, просушіть. Дрібно наріжте. 

Обраний сир розітріть виделкою і додайте зелень. 

Посоліть і поперчіть за смаком.

На робочу поверхню припорошену борошно викладіть тісто. Переконайтесь, що воно еластичне і м'яким. Сформуйте з нього “ковбаску” і розріжте на 8 чи 9 частинок. 

Кожен шматочок розкатайте у дуже тоненький коржик.

На одну частину коржа викладіть начинку (близько 1-1,5 ст.л), виделкою розділіть рівномірно.

Вільною частиною коржа накриваєте начинку. Обережно защіпуйте краї, повітря має вийти з вашого виробу. Скористайтесь виделкою або спеціальним резаком для тіста, щоб зафіксувати краї. 

На розжарену пательню без додавання олії викладайте кутаб і смажте з кожного боку по 3 хвилини.

Кожен готовий кутаб потрібно змастити шматочком вершкового масла.

Насолоджуйтесь із йогуртовим соусом або сметаною.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Готуємо рулетики з кабачком для правильного харчування: корисне може бути смачним.

Як повідомляв Знай.uа, хрусткі огірочки мариновані без оцту на зиму - рецепт ароматної закуски з гостринкою.

Знай.uа писав, мариновані помідори "в снігу" - простий рецепт неймовірної смакоти на зиму.