Завдяки корисним властивостям калини цілющі напої з її ягід рятують від недуг і зміцнюють імунітет. Вітаміну С в калині в 1,5 раза більше, ніж у лимоні. У ній є залізо, селен, йод, каротин, фосфор. Користь від калини однозначно величезна, тому її слід включити у свій щоденний
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Варіанти заготівлі калини на зиму пропонує "Так просто".
Калина з цукром
Інгредієнти:
- 1 кг ягід калини
- 900 г цукру
Приготування:
Ягоди відокремити від гілочок, гарненько вимити під проточною водою. Перетерти ягоди через сито над широкою мискою, щоб в ситі залишилися тільки кісточки і шкурки. Засипте ягоди цукром, перемішайте. Накрийте посудину з калиною кришкою. Залишити суміш на ніч.
Вранці простерилізуйте банки і викладіть в них калину з цукром, закривши чистими кришками. Зберігайте суміш з калини в холодильнику.
Вітамінний напій
Інгредієнти:
- 500 мл калинового соку
- 250 г цукру
- 2 л води
Приготування:
Воду закип'ятити і змішати з соком калини. До соку і води додайте цукор, доведіть суміш до кипіння. Зверніть увагу, що до цього моменту цукор повинен розчинитися повністю. Вимкніть вогонь і дай морсу настоятися близько 4-5 годин. Пити морс варто охолодженим, для смаку можна додати пару листочків м'яти.
Желе з калини
Інгредієнти:
- 1 кг калини
- 0,8-1 кг цукру
- 2 ст. води
Приготування:
Калину переберіть, відділіть ягоди, переклади їх в друшляк, а потім вимийте. Закип'ятіть воду у великій каструлі і опустіть в неї друшляк з калиною на 5 хвилин, щоб ягоди стали м'якими і втратили свою гіркоту.
Тепер перетріть калину дерев'яною ложкою через сито. Перекладіть її в чисту каструлю. У пюре з калини додайте цукор і воду. Гарненько перемішайте. Варіть калину з цукром протягом 45-50 хвилин на повільному вогні до загустіння. Желе розлий у стерилізовані банки, зберігайте в холодильнику.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,