Щоб кожні вихідні не витрачати на приготування десерту до чаю пару годин, можна спекти коржі, які зберігаються в пергаментному папері, в сухому прохолодному місці дуже-дуже довго. Економія часу колосальна, адже за один раз можна приготувати 3-4 порції заготовок.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля тесту на одну порцію:
- 100 г маргарину,
- 2 яйця,
- трохи менше склянки цукру,
- 1 ст. ложка твердого меду або 2 ложки рідкого,
- 1 ч. ложка соди,
- 3 склянки борошна.
- Яйця потрібно збити з цукром, додати до маргарину, який вже розтопили і охолодили, все перемішати і покласти мед і соду.
- Ще раз перемішати і поставити на водяну баню хвилин на 5. Ваше тісто збільшиться в об'ємі і стане коричневим.
- Потрібно додати склянку борошна і постаратися добре перемішати, хоча це і не дуже зручно, адже посуд з тестом стоїть на водяній бані.
- Перемішали, почекайте ще хвилини 2-3 і знімайте з лазні.
- Додавайте інші 2 склянки борошна і добре-добре промісити тісто.
(Але не затягуйте процес – тісто потрібно встигнути розкачати поки воно тепле. З цієї кількості, в залежності від майстерності господині може вийти до 11 коржів)
Випікаються коржі в духовці дуже швидко, тому що дуже тонкі.
А потім можна зібрати будь-який торт на свій смак. Наприклад, можна зробити простий крем з 0,5 кг сметани і склянки цукру. Верх можна прикрасити шоколадом, а боки обсипати крихтою, для якої розкришити один корж.
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав, що