Калинове варення споконвіку славиться цілющими властивостями і великою кількістю надзвичайно корисних компонентів, що входять до його складу. Це чудовий і нескладний у приготуванні
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Рецептом варення з калини поділився Телеграм-канал "Дневник дачника".
Інгредієнти:
- Калина — 1 кг
- Цукор - 1,5 кг
- Вода - 400 кг
- Ванільний цукор - 10 г
- Лимон - 1 шт.
Приготування:
Ягоди калини ретельно перебрати і вимити. Далі варимо цукровий сироп. Ha 400 мл води потрібно 750 грамів цукру. Тоді в емальований посуд кладемо ягоди і заливаємо остиглим цукровим сиропом і залишаємо на 5-6 годин.
Опісля беремо лимон, очищаємо його від цедри і видавлюємо лимонний сік у варення. Виловлюємо ягоди за допомогою шумівки. B решту сиропу додаємо терту лимонну цедру, ванільний цукор і ставимо кип'ятити на 5 хвилин. Потім вміст потрібно процідити.
Заливаємо калину сиропом, доводимо майбутнє варення до кипіння, знімаємо піну і знову варимо 7-8 хвилин. Після чого залишаємо варення з калини на 4 години. Далі доводимо знову до кипіння і варимо до готовності.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,