Якщо ви хочете приготувати незвичайне варення на зиму, то зверніть увагу на ревінь та апельсин. Адже саме з них можна зварити не надто солодкий ароматний
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- цукор -1,6 кг
- ревінь - 1,1 кг
- апельсини - 3 шт.
- вода - 2 склянки
Приготування:
Промити ніжки ревеню, обсушити, прибрати з них ниткоподібні волокна, нарізати поперек шматочками до 0,5 см завтовшки, покласти на 1 хв в киплячу воду. Дістати ревінь з води шумівкою, викласти на друшляк, обсушити.
Цукор розчинити у зазначеній кількості окропу, довести сироп до кипіння, постійно помішуючи, варити 2-3 хв. Опустити ревінь в киплячий сироп, варити 15 хв на слабкому вогні, помішуючи і знімаючи періодично піну, потім на 12 год залишити при кімнатній температурі.
Промити і обсушити апельсини, зняти з них цедру за допомогою терки, не зачіпаючи білий шар. Далі очистити апельсини від білого шару, нарізати поперек кружками, потім кожен – на 4 сектори.
Поставити ревінь в сиропі на вогонь, додавши у каструлю також цедру і апельсинові шматочки, проварити 15 хвилин після закипання. Розкласти готове варення у стерилізовані банки, закрити стерильними кришками.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,