Якщо ви хочете приготувати незвичайне варення на зиму, то зверніть увагу на ревінь та апельсин. Адже саме з них можна зварити не надто солодкий ароматний смаколик з приємними цитрусовими нотками свіжості. Для варення слід брати ніжки ревеню без листя.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • цукор -1,6 кг
  • ревінь - 1,1 кг
  • апельсини - 3 шт.
  • вода - 2 склянки

Варення з ревеню, скріншот: YouTube
Варення з ревеню, скріншот: YouTube

Приготування: 

Популярні новини зараз

Українці масово помирають у власних домівках, лікарі розводять руками: "Не дочекалися"

Бездомний пес приніс в зубах немовля з пуповиною, очевидці остовпіли: "Рився на звалищі"

На Прикарпатті мисливські пси розірвали п'ятьох беззахисних малюків, страшне видовище

В Україну йде аномальна зима: синоптики попереджають про "бабине літо" в грудні

Показати ще

Промити ніжки ревеню, обсушити, прибрати з них ниткоподібні волокна, нарізати поперек шматочками до 0,5 см завтовшки, покласти на 1 хв в киплячу воду. Дістати ревінь з води шумівкою, викласти на друшляк, обсушити.

Цукор розчинити у зазначеній кількості окропу, довести сироп до кипіння, постійно помішуючи, варити 2-3 хв. Опустити ревінь в киплячий сироп, варити 15 хв на слабкому вогні, помішуючи і знімаючи періодично піну, потім на 12 год залишити при кімнатній температурі.

Промити і обсушити апельсини, зняти з них цедру за допомогою терки, не зачіпаючи білий шар. Далі очистити апельсини від білого шару, нарізати поперек кружками, потім кожен – на 4 сектори. 

Поставити ревінь в сиропі на вогонь, додавши у каструлю також цедру і апельсинові шматочки, проварити 15 хвилин після закипання. Розкласти готове варення у стерилізовані банки, закрити стерильними кришками.

View this post on Instagram

👉🏻ВАРЕНЬЕ ИЗ РЕВЕНЯ С АПЕЛЬСИНОМ Хотите приготовить необычное ароматное варенье на зиму?! Тогда обратите внимание на этот рецепт варенья из ревеня с апельсином – он простой, хотя и потребует некоторого времени, а получившееся варенье всем очень понравится! Безусловно, варенье из ревеня уступает в популярности малиновому, вишневому, клубничному и другим более распространенным вариантам такой заготовки, однако это не значит, что оно вовсе не заслуживает внимания. Такое варенье с приятной кислинкой понравится тем, кто не любит сильно сладкое варенье, а апельсин придает ему приятные цитрусовые нотки свежести. Попробуйте его приготовить – это просто! Для варенья следует брать черешки ревеня без листьев. Ингредиенты:: - сахар, 1,6кг - ревень, 1,1кг - апельсины, 3шт - вода, 2 стакана Промыть черешки ревеня, обсушить, убрать с них нитевидные волокна, поперек нарезать кусочками до 0,5см толщиной, выложить на 1мин в кипящую воду. Достать ревень из воды шумовкой, выложить на дуршлаг, обсушить. Сахар растворить в указанном в рецепте количестве кипящей воды, довести сироп до кипения, постоянно помешивая, варить 2-3мин. Опустить ревень в кипящий сироп, варить 15мин на слабом огне, помешивая и снимая периодически пену, затем на 12ч оставить при комнатной температуре. Промыть и обсушить апельсины, снять с них цедру с помощью терки, не задевая белый слой. Далее очистить апельсины от белого слоя, нарезать поперек кружками, затем каждый кружок – на 4 сектора. Поставить ревень в сиропе на огонь, выложив кастрюлю также цедру и апельсиновые кусочки, проварить 15 минут после закипания. Разложить готовое варенье по стерилизованным банкам, укупорить стерильными крышками. Удачного приготовления . Ставь ❤️ и подписывайся на @zakatki_zakrutki

A post shared by Заготовки|Рецепты|Консервация (@zakatki_zakrutki) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою.  Запіканка з кабачків і сиру готується на початку сезону зі свіжих молодих овочів. 

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня.  Пропонуємо спробувати найсмачніший рецепт солодких вареників з ягодами.