Риба в томатному соусі - цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби. Головне тут, не заплутатися з правилами оброблення риби після того, як у неї будуть відрізані плавники, хвости і голови, видалені нутрощі. Ставриду і бичків можна консервувати цілком. Скумбрію, жереху, судака і сазана нарізають шматками.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1,5 кг риби;
  • 2 кг м'ясистих помідорів;
  • 300 г ріпчастої цибулі;
  • пшеничне борошно;
  • рослинна олія;
  • 5 горошинок чорного перцю
  • 3 горошинки запашного перцю;
  • 4 лаврових листочки;
  • 4 гвоздики;
  • 60 мл 5% оцту;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2,5 ст. л. столової солі.

Риба в томатному соусі, скріншот: YouTube
Риба в томатному соусі, скріншот: YouTube

Приготування:

Пересипте рибу 1,5 ст. л. солі і залиште на 30 хвилин. Томати очистіть і прокрутіть через м'ясорубку (або подрібніть блендером). Наріжте тонкими півкільцями цибулю і обсмажте до рум'яного кольору у великій кількості олії (150 мл). Викладіть в каструлю на плиті томати, додайте цибулю, горошинки перцю, лист лавровий, гвоздику.

Популярні новини зараз

Семчишин влаштує в Хмельницькому велику чистку, полетять голови: "Більше половини"

Українська Кардашьян закрилася у примірювальній магазину і почала "любити" себе

Найкрасивіша жінка світу за версією чоловіків: як виглядає і хто вона

У центрі Києва батько гуляв з мертвим сином у візку: не помітив

Показати ще

Всипте до томатів 1 ст. л. солі і цукор, влийте оцет, перемішайте, доведіть до кипіння. Обваляйте рибу в борошні і обсмажте до золотистого кольору на добре розігрітій сковороді з маслом. Зніміть рибу з вогню, дайте охолонути хвилин 40 і покладіть в чисті банки. Залийте рибу томатним соусом так, щоб він був нижче верху банок на 2 см.

Помістіть на плиту велику каструлю з встановленою решіткою на дні.
Поставте банки на решітку і наповніть водою каструлю так, щоб її рівень був нижче верхівок банок на 3-4 см, температура води повинна бути близько 70°С. Накрийте каструлю кришкою, доведіть воду до кипіння і кип'ятіть протягом 50 хвилин. Закрийте банки кришками і відміряйте на їх стерилізацію ще 6 годин на повільному вогні. Зачекайте, поки банки після стерилізації охолонуть, не відкриваючи каструлю.

View this post on Instagram

Сделай пару баночек! Обалденный рецепт! РЫБА В ТОМАТНОМ СОУСЕ. Таким способом можно приготовить аппетитные домашние консервы из нескольких видов. Главное, не запутаться с правилами разделки рыбы после того, как у нее будут отрезаны плавники, хвосты и головы, удалены внутренности. Ставриду и бычков можно консервировать целиком. Скумбрию, жереха, судака и сазана — нарезают кусками. 📝Ингредиенты: 1,5 кг рыбы; 2 кг мясистых помидоров; 300 г репчатого лука; пшеничная мука; растительное масло; 5 горошинок черного и 3 горошинки душистого перчика; 4 листочка дерево лавра; 4 гвоздики; 60 мл 5% уксуса; 4 ст. л. песка сахарного; 2,5 ст. л. столовой соли. 📝Как готовить: Пересыпьте рыбу 1,5 ст. л. соли и отставьте посуду с ней в сторону на 30 минут; Томаты очистите и прокрутите через мясорубку (либо измельчите в блендере); Нарежьте тонкими полукольцами лук и обжарьте до румяного тона в большом количестве масла (150 мл); Выложите в кастрюлю (предпочтительно эмалированную) на плите томаты, добавьте лук, горошинки перца, лист лавровый, гвоздику; Всыпьте к томатам 1 ст. л. соли и сахар, влейте уксус, перемешайте, доведите до кипения; Обваляйте рыбу в муке и обжарьте до золотистого цвета на хорошо разогретой сковороде с маслом; Снимите рыбку с огня, дайте остыть минут 40 и усложите в чистые банки; Залейте рыбу бурлящим томатным соусом так, чтобы он был ниже верха банок на 2 см; Поместите на плиту большую кастрюлю с установленной решеткой на дне; Поставьте банки на решетку и наполните водой кастрюлю так, чтобы ее уровень был ниже верхушек банок на 3-4 см. температура воды должна быть около 70°с; Накройте кастрюлю крышкой, доведите воду до кипения и отсчитайте 50 минут; Закройте банки крышками и отмерьте на их стерилизацию еще 6 часов на медленном огне. ; Подождите, пока банки после стерилизации остынут, не открывая кастрюлю. Приятного аппетита! ஜ═══════๑♡๑═══════ஜ Ставь ❤️ и подписывайся на @zakatki_zakrutki ✍️✍️✍️

A post shared by Заготовки|Рецепты|Консервация (@zakatki_zakrutki) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, суп з вершкового сиру та грибів - проста перша страва з багатогранним смаком і насиченим ароматом