У готовому вигляді сік з гарбуза та апельсина нагадує медовий бальзам з яскравим цитрусовим ароматом. Щоб зробити в домашніх умовах таку
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Рецептом гарбузового соку з апельсином на зиму поділився портал "
Інгредієнти:
- гарбуз - 4 кг;
- апельсини - 3 шт.;
- цукор (або мед) - 800 г;
- вода - від 5 до 7 літрів;
- лимонна кислота - 15 г (1 ст. л.).
Приготування:
Воду додають довільно, поки напій не матиме потрібну концентрацію. Лимонну кислоту можна замінити соком свіжих цитрусових. Для цього потрібно 2 лимони.
Апельсини чистять і розрізають на частини. Очищений м'якуш гарбуза нарізають часточками, а потім на кубики. Разом з апельсином складають у каструлю і варять до розм’якшення гарбуза. Для цього знадобиться близько 20 хв.
Потім подрібнюють отриману масу вручну або пропускають через м’ясорубку. Пюре віджимають через кілька шарів марлі або перетирають крізь сито для отримання напою з м'якушем. Додають лимонну кислоту, цукор і ставлять на маленький вогонь. Воду вливають порціями, для контролю за густотою продукту.
Довівши сік до кипіння, розливають його у стерильні місткості і герметично закривають металевими кришками. Оскільки гарбуз дуже делікатний у зберіганні продукт, то вкрай важливо дотримуватися стерильності посуду, прогрівати або кип’ятити банки і кришки перед фасуванням.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,