Для приготування десертів до чаю ми звикли користуватися духовою шафою, забувши старі рецепти печива на сковороді, якими користувалися ще наші бабусі. Смак печива на сковорідці відрізняється від звичної випічки, але зовсім не поступається. Цей рецепт виручить, коли жарко і не хочеться вмикати духовку. Смак дуже ніжний, нагадує сирну випічку.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти: 

  • Борошно - 1,5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 2-3 ст. ложок
  • Сметана - 3 ст. ложки
  • Рослинна олія - 3 ст. ложки
  • Розпушувач - 1 чайна ложка

Печиво на сковорідці, скріншот: YouTube
Печиво на сковорідці, скріншот: YouTube

Печиво на сковорідці, скріншот: YouTube
Печиво на сковорідці, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

У Хмельницькому коронавірус обірвав життя проректора та професора національного університету - їх поважали колеги та студенти

Українці масово помирають у власних домівках, лікарі розводять руками: "Не дочекалися"

На Прикарпатті мисливські пси розірвали п'ятьох беззахисних малюків, страшне видовище

У львів'ян відберуть автівки на дизелі

Показати ще

Приготування:

Відокремлюємо жовток від білка. Білок можна буде збити з цукром і обваляти у ньому готове печиво. Додаємо до жовтка цукор і сметану. Збиваємо. Вливаємо рослинну олію і знову збиваємо. Змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо в отриману масу. Замішуємо тісто. Формуємо з тіста ковбаску, діаметром близько 4 см.

Нарізаємо ковбаску на невеликі шматочки, з яких формуємо кульки. Кульки з тіста розпластуємо в коржі. Можна зробити на них малюнок за допомогою молотка для відбивання м'яса. На невеликому вогні розігріваємо сковороду і викладаємо печиво. Запікаємо з обох сторін до рум'яного кольору.

Печиво на сковорідці, скріншот: YouTube
Печиво на сковорідці, скріншот: YouTube

Печиво на сковорідці, скріншот: YouTube
Печиво на сковорідці, скріншот: YouTube

View this post on Instagram

ПРОСТОЕ ПЕЧЕНЬЕ НА СКОВОРОДЕ ⠀ Мука — 1,5 Стакана  + Яйцо — 1 Штука  + Сахар — 2-3 Ст. ложек  + Сметана — 3 Ст. ложки  + Растительное масло — 3 Ст. ложки  + Разрыхлитель — 1 Чайная ложка ⠀ Отделяем желток от белка. Белок можно будет взбить с сахаром и обвалять в нем готовые печенья. Добавляем к желтку сахар и сметану. Взбиваем. Вливаем растительное масло и опять взбиваем. Смешиваем муку с разрыхлителем и добавляем в получившуюся массу. Замешиваем тесто. Формируем из теста колбаску, диаметром около 4 см. Нарезаем колбаску на небольшие кусочки, которые скатываем в шарик. Шарики из теста раскатываем в лепешки. Можно сделать на них рисунок с помощью молотка для отбивания мяса. На небольшом огне разогреваем сковороду и выкладываем печенья. Запекаем с обеих сторон до румяного цвета.

A post shared by ПОВАРСКИЕ СЕКРЕТЫ (@cookery_secrets) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні