Веганський гарбузово-яблучний пиріг - досить простий і швидкий рецепт. Цей класичний американський пиріг з пісочним тістом виходить неймовірно апетитним і хрустким.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 маленький гарбуз (~800г)
  • 2 яблука
  • 375 г борошна (можна використати кокосове, цільнозернове і гречане)
  • 155 г цукру
  • 103 г рослинної олії (можна також "вершкове")
  • 10 г розпушувача
  • 90 мл води
  • щіпка мускатного горіха
  • трохи кленового сиропу за бажанням

Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart
Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart

Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart
Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart

Популярні новини зараз
За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші Взимку українців можуть очікувати нові випробування: відключення світла ще квіточки Пекельна спека нарешті залишить територію України – які сюрпризи готує нам серпень Гороскоп на тиждень 22-28 липня для всіх знаків Зодіаку: вороги Тельців, радості Дів та ізоляція Скорпіонів
Показати ще

Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart
Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart

Приготування:

Очищаємо гарбуз, дістаємо з нього кісточки і розрізаємо навпіл. Те ж саме робимо з яблуками. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Змішуємо всю муку з розпушувачем. Розчиняємо весь цукор у воді. Топимо масло, якщо у вас не рідке.

Тепер вливаємо масло в тісто, добре перемішуємо. Потроху всипаємо борошно і замішуємо нещільне тісто. Воно не повинно тримати форму. Накриваємо його тарілочкою і на 30 хвилин ставимо в холодильник. Запечені фрукти розминаємо у пюре виделкою. Заправляємо їх крапелькою кленового сиропу і мускатним горіхом.

Дістаємо тісто з холодильника і встеляємо ним форми для випічки. Тепер викладаємо туди гарбузову начинку. Решту тіста ріжемо на смужки. Добре нарізати їх завчасно і поставити в холодильник на 5 хвилин перед викладкою, щоб вони не рвалися. Викладаємо їх кошиком на пиріг. Випікаємо у духовці протягом 30-40 хвилин.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні