Веганський гарбузово-яблучний пиріг - досить простий і швидкий
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 1 маленький гарбуз (~800г)
- 2 яблука
- 375 г борошна (можна використати кокосове, цільнозернове і гречане)
- 155 г цукру
- 103 г рослинної олії (можна також "вершкове")
- 10 г розпушувача
- 90 мл води
- щіпка мускатного горіха
- трохи кленового сиропу за бажанням
Приготування:
⠀
Очищаємо гарбуз, дістаємо з нього кісточки і розрізаємо навпіл. Те ж саме робимо з яблуками. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Змішуємо всю муку з розпушувачем. Розчиняємо весь цукор у воді. Топимо масло, якщо у вас не рідке.
Тепер вливаємо масло в тісто, добре перемішуємо. Потроху всипаємо борошно і замішуємо нещільне тісто. Воно не повинно тримати форму. Накриваємо його тарілочкою і на 30 хвилин ставимо в холодильник. Запечені фрукти розминаємо у пюре виделкою. Заправляємо їх крапелькою кленового сиропу і мускатним горіхом.
Дістаємо тісто з холодильника і встеляємо ним форми для випічки. Тепер викладаємо туди гарбузову начинку. Решту тіста ріжемо на смужки. Добре нарізати їх завчасно і поставити в холодильник на 5 хвилин перед викладкою, щоб вони не рвалися. Викладаємо їх кошиком на пиріг. Випікаємо у духовці протягом 30-40 хвилин.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,