Веганський гарбузово-яблучний пиріг - досить простий і швидкий рецепт. Цей класичний американський пиріг з пісочним тістом виходить неймовірно апетитним і хрустким. 

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 маленький гарбуз (~800г)
  • 2 яблука
  • 375 г борошна (можна використати кокосове, цільнозернове і гречане)
  • 155 г цукру
  • 103 г рослинної олії (можна також "вершкове")
  • 10 г розпушувача
  • 90 мл води
  • щіпка мускатного горіха
  • трохи кленового сиропу за бажанням

Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart
Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart

Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart
Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart

Популярні новини зараз

Молодий киянин сигонув з мосту Патона "заради друзів"

У Хмельницькому коронавірус обірвав життя проректора та декана національного університету - їх поважали колеги та студенти

Синютка може відібрати мерське крісло у Садового - останні дані екзитполу

Молода львів'янка впала в кому на відпочинку в Туреччині, вдома ридають діти: "Терміново, допоможіть!"

Показати ще

Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart
Гарбузово-яблучний пиріг, фото: instagram.com/olya.insideart

Приготування:

Очищаємо гарбуз, дістаємо з нього кісточки і розрізаємо навпіл. Те ж саме робимо з яблуками. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Змішуємо всю муку з розпушувачем. Розчиняємо весь цукор у воді. Топимо масло, якщо у вас не рідке.

Тепер вливаємо масло в тісто, добре перемішуємо. Потроху всипаємо борошно і замішуємо нещільне тісто. Воно не повинно тримати форму. Накриваємо його тарілочкою і на 30 хвилин ставимо в холодильник. Запечені фрукти розминаємо у пюре виделкою. Заправляємо їх крапелькою кленового сиропу і мускатним горіхом.

Дістаємо тісто з холодильника і встеляємо ним форми для випічки. Тепер викладаємо туди гарбузову начинку. Решту тіста ріжемо на смужки. Добре нарізати їх завчасно і поставити в холодильник на 5 хвилин перед викладкою, щоб вони не рвалися. Викладаємо їх кошиком на пиріг. Випікаємо у духовці протягом 30-40 хвилин.

View this post on Instagram

Веганский тыквенно-яблочный пирог. Самый простой и быстрый ⠀ Долго я думала, каким же удивительным рецептом начать сезон тыквы. Вспоминала самые классические блюда, перебирала фото на пинтересте и тут вдруг как стрельнуло: классический американский тыквенный пирог с песочным тестом! Идеально♥️ ⠀ Без сомнений, его нужно готовить всем! Поэтому жду от вас сердечек и сохранений. А своим рецептом веганского песочного теста я вообще нескромно горжусь. ⠀ Итак, не забудьте купить в магазине: ⠀ 1 маленькую тыкву (~800г) ⠀ 2 яблока ⠀ 375 г муки (я смешала немного кокосовой и напополам цельнозерновую и гречневую) ⠀ 155 г сахара (я взяла кокосовый) ⠀ 103 г растительного масла (я взяла веганское «сливочное») ⠀ 10 г разрыхлителя ⠀ 90 мл воды ⠀ Щепотка мускатного ореха ⠀ Немного кленового сиропа по желанию ⠀ Метод: ⠀ 1. Очищаем тыкву (только сорта хокаидо можно оставить со шкуркой), достаём из неё косточки и разрезаем пополам. Точно так же поступаем с яблоками. Запекаем 40 минут при температуре 180 градусов. 2. Смешиваем всю муку с разрыхлителем. 3. Растворяем весь сахар в воде. Топим масло, если у вас не жидкое. 4. Вливаем масло в тесто, хорошо перемешиваем. Понемногу вмешиваем в тесто муку и замешиваем неплотное тесто, не склеенное. Оно не должно держать форму. 5. Накрываем тесто тарелочкой и на 30 минут убираем в холодильник. 6. Запечённые фрукты вилкой пюрируем. Заправляем их капелькой кленового сиропа и мускатным орехом. 7. Достаём тесто из холодильника и Лео формы для выпечки устилаем тестом. Выкладываем туда тыквенную начинку. 8. Оставшееся тесто режем на полоски (советую нарезать и убрать в холодильник на 5 минут перед выкладкой, чтобы они не рвались) и выкладываем корзиночкой на наш пирог. 9. Отправляем его в духовку на 30-40 минут. 10. Наслаждаемся вкусным хрустящим пирогом. Если подать его с шариком бананового найскрим, можно будет сойти с ума от удовольствия! ⠀ ♥️готовите дома пироги? Есть у вас любимый рецепт? ⠀ ♥️а какой фирменный пирог вашей бабушки? Моя всегда делала потрясающий с маком и вишней.

A post shared by ВЕНА ИСКУССТВО ♥️ МНОГО ЛЮБВИ (@olya.insideart) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні