Торт Ескімо виходить ніжним, насиченим і дуже смачним! Основою торта буде шоколадний бісквіт. Щоб бісквіт вийшов, білки потрібно добре збити в стійку піну, а потім поступово їх ввести в іншу частину тіста. Випікати бісквіт можна як в духовці, так і в мультиварці.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти: 

Для тіста:

  • 4 яйця (відокремити білки від жовтків)
  • 1 склянка цукру
  • 10 ст. л. холодної води
  • 2 ст. л. з гіркою какао
  • 1/2 ч. л соди
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч. л. ваніліну

Торт Ескімо, скріншот: YouTube
Торт Ескімо, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

У Києві відкрили суперлікарню для пацієнтів з коронавірусом: "Не ремонтували півстоліття"

Семчишин влаштує в Хмельницькому велику чистку, полетять голови: "Більше половини"

На Прикарпатті мисливські пси розірвали п'ятьох беззахисних малюків, страшне видовище

Найкрасивіша жінка світу за версією чоловіків: як виглядає і хто вона

Показати ще

Для крему:

  • 1 склянка цукру
  • 3 ст. ложки. муки з гіркою
  • 2 яйця
  • ванілін
  • 1 стакан теплого молока
  • 250 г вершкового масла

Для глазурі:

  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 2 ст. л. сметани
  •  50 г вершкового масла

Торт Ескімо, скріншот: YouTube
Торт Ескімо, скріншот: YouTube

Приготування коржа:

Відокремити білки від жовтків. Білки добре збити, відкласти в сторону. 4 жовтки з'єднати з 1 склянкою цукру та збити до білого кольору. Додати до збитих жовтків з цукром ½ ч.л. соди, 10 ст. л. холодної води, ванілін, 1 ст. ложку з гіркою какао, повільно помішуючи додати збиті білки.

Акуратно помішуючи порціями додати 1 склянку борошна. Довго масу не вимішувати. Форму змастити маслом, вилити тісто, розрівняти. Кілька разів постукати заповнену тістом форму об стіл, поставити в попередньо нагріту до 180 С духовку і випікати приблизно 30-40 хвилин до готовності.

Торт Ескімо, скріншот: YouTube
Торт Ескімо, скріншот: YouTube

Приготування крему:

У каструлі змішати 2 яйця, 1 склянка цукру і 3 ст. л. борошна з гіркою - добре збити міксером. Додати 1 склянку теплого молока, розмішати і поставити на невеликий вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння (після появи перших бульбашок, потримати 1 хв). Зняти з вогню. Повністю остудити!

Окремо збити м'яке вершкове масло (250 г) з ваніліном, потім, постійно збиваючи, по ложці додати остиглу заварну масу.

Торт Ескімо, скріншот: YouTube
Торт Ескімо, скріншот: YouTube

Приготування поливи:

Змішати 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао і 2 ст. л. сметани. Поставити на вогонь і варити, постійно помішуючи до закипання. Зняти з вогню і додати вершкове масло, добре перемішати, щоб вийшла гладка, блискуча маса, остудити до теплого стану.

На остиглий корж викласти весь крем, розрівняти і поставити в холодильник на 30 хвилин. Потім вийняти і зверху вилити глазур, вирівняти і поставити знову в холодильник до застигання.

View this post on Instagram

Тортик "Эскимо"..оооочееень нежный на вкус))) Для теста: -4 яйца (отделить белки от желтков) -1 стакан сахара -10 ст.л. холодной воды -2 ст.л. с горкой какао -1/2 ч.л соды -1 стакан муки -1 ч.л. ванилина для крема: -1 стакан сахара -3 ст.ложки. муки с горкой -2 яйца -ванилин -1 стакан теплого молока - 250гр сливочного масла Для глазури: -2 ст.л. сахара -2 ст.л. какао-порошка -2 ст.л. сметаны -50гр сливочного масла Способ приготовления: - Яйца – отделить белки от желтков. Белки хорошо взбить, отложить в сторону. - 4 желтка соединить с 1 стаканом сахара – взбить до бела. Добавить к взбитым желткам с сахаром ½ ч.л. соды, 10 стол. л. холодной воды, ванилин, 1 ст. ложка с горкой какао, медленно помешивая добавить взбитые белки. Аккуратно помешивая порциями добавить 1 стакан муки. Долго массу не мешать. -Форму смазать маслом, вылить тесто, разровнять. Несколько раз постучать заполненную тестом форму о стол, поставить в предварительно нагретую до 180*Ц духовку и выпекать примерно 30-40 минут или до пробы на сухую лучинку. Крем: -В кастрюле смешать 2 яйца, 1 стакан сахара и 3 стол. л. муки с горкой – хорошо взбить миксером + добавить 1 стакан теплого молока., размешать и поставить на небольшой огонь. Постоянно помешивая, довести до кипения (после появления первых пузырьков, подержать 1 мин). Снять с огня. Полностью остудить! -Отдельно взбить мягкое сливочное масло (250гр) с ванилином, затем, постоянно взбивая, по ложке добавить остывшую заварную массу. Глазурь: Смешать 2 стол. л. сахара + 2 стол. л. какао и 2 стол .л. сметаны. Поставить на огонь и варить, постоянно помешивая до закипания. Снять с огня и добавить сливочное масло, хорошо перемешать, чтоб получилась гладкая, блестящая масса, остудить немного до тёплого состояния. Сборка: На остывший корж выложить весь крем, разровнять и поставить в холодильник на 30 минут. Затем вынуть и сверху вылить глазурь, выровнять и поставить торт в холодильник.

A post shared by Легкие рецепты (@legkie_retceptiki) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні