Торт Ескімо виходить ніжним, насиченим і дуже смачним! Основою торта буде шоколадний бісквіт. Щоб бісквіт вийшов, білки потрібно добре збити в стійку піну, а потім поступово їх ввести в іншу частину тіста. Випікати бісквіт можна як в духовці, так і в мультиварці.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 4 яйця (відокремити білки від жовтків)
  • 1 склянка цукру
  • 10 ст. л. холодної води
  • 2 ст. л. з гіркою какао
  • 1/2 ч. л соди
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч. л. ваніліну

Торт Ескімо, скріншот: YouTube
Торт Ескімо, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще

Для крему:

  • 1 склянка цукру
  • 3 ст. ложки. муки з гіркою
  • 2 яйця
  • ванілін
  • 1 стакан теплого молока
  • 250 г вершкового масла

Для глазурі:

  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 2 ст. л. сметани
  • 50 г вершкового масла

Торт Ескімо, скріншот: YouTube
Торт Ескімо, скріншот: YouTube

Приготування коржа:

Відокремити білки від жовтків. Білки добре збити, відкласти в сторону. 4 жовтки з'єднати з 1 склянкою цукру та збити до білого кольору. Додати до збитих жовтків з цукром ½ ч.л. соди, 10 ст. л. холодної води, ванілін, 1 ст. ложку з гіркою какао, повільно помішуючи додати збиті білки.

Акуратно помішуючи порціями додати 1 склянку борошна. Довго масу не вимішувати. Форму змастити маслом, вилити тісто, розрівняти. Кілька разів постукати заповнену тістом форму об стіл, поставити в попередньо нагріту до 180 С духовку і випікати приблизно 30-40 хвилин до готовності.

Торт Ескімо, скріншот: YouTube
Торт Ескімо, скріншот: YouTube

Приготування крему:

У каструлі змішати 2 яйця, 1 склянка цукру і 3 ст. л. борошна з гіркою - добре збити міксером. Додати 1 склянку теплого молока, розмішати і поставити на невеликий вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння (після появи перших бульбашок, потримати 1 хв). Зняти з вогню. Повністю остудити!

Окремо збити м'яке вершкове масло (250 г) з ваніліном, потім, постійно збиваючи, по ложці додати остиглу заварну масу.

Торт Ескімо, скріншот: YouTube
Торт Ескімо, скріншот: YouTube

Приготування поливи:

Змішати 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао і 2 ст. л. сметани. Поставити на вогонь і варити, постійно помішуючи до закипання. Зняти з вогню і додати вершкове масло, добре перемішати, щоб вийшла гладка, блискуча маса, остудити до теплого стану.

На остиглий корж викласти весь крем, розрівняти і поставити в холодильник на 30 хвилин. Потім вийняти і зверху вилити глазур, вирівняти і поставити знову в холодильник до застигання.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні