Здавалося б, варити яку б то не було кашу дуже просто. Для цього потрібні лише вода або молоко, крупа та спеції на смак. Однак кожна каша потребує своїх особливих методів приготування. Деякі потрібно промивати, як рис і гречку, а деякі попередньо замочувати, як перловку. Найкраще каші варити у каструлі з товстим дном і стінками.

Читайте Знай в Google News!

Каші, фото: pixabay.com
Каші, фото: pixabay.com

Скільки часу і як варити каші

  • Гречана крупа: 1 стакан крупи на 2 склянки води, довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.
  • Пшенична крупа: 1 стакан крупи на 3 склянки води, довести до кипіння і варити 30 хвилин.
  • Пшоно: 1 стакан крупи на 3 склянки води, довести до кипіння і варити 45 хвилин.
  • Манна крупа: 1-2 ст.л. на 1 склянку молока. Поступово насипати в гарячу рідину. Варити 4 хвилини, помішуючи.
  • Кукурудзяна крупа: 500 г крупи на 1 л води. Насипати поступово в гарячу рідину і варити 20-30 хвилин.
  • Перлова крупа: 1 стакан крупи на 2 склянки води. Довести до кипіння і варити 1 годину.
  • Рис: 1 стакан крупи на 1.5-2 склянки води. Довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.
  • Вівсяні пластівці: 1.5 склянки пластівців на 1 л води, довести до кипіння і варити 4 хвилини.

Приготування каші, фото: instagram.com/cooks.story
Приготування каші, фото: instagram.com/cooks.story

Популярні новини зараз

Марина Боржемська показала дорослих дітей від колишнього В'ячеслава Узєлкова: "Копія тато"

75-річна мати Наташі Корольової знайшла дивну заміну сексу: це треба нюхати

Самотня Алла Мазур "заблукала" між двома красунчиками: "Не вдається за когось одного"

Українець прославив Карпати неймовірним знімком на весь світ: захоплює дух, поки гори огортає снігом

Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні