Торт "Дамські пальчики" - справжня окраса святкового столу. Пухкі всередині й хрусткі зовні еклери з заварного тіста, викладені шарами й просочені густим вершковим кремом. А зверху — візерунки з шоколадної глазурі. 

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Вершкове масло або маргарин – 150 г
  • Сіль - 0.5 чайної ложки
  • Борошно – 1.5 склянки (200 г)
  • Вода - 1.5 склянки (370 г)
  • Яйця - 5-6 штук залежно від їхнього розміру

Для крему:

  • Сметана-500 г (або вершки 33%)
  • Цукрова пудра - 1 стакан або трохи менше (130 г)

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео
Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

У Хмельницькому коронавірус обірвав життя проректора та професора національного університету - їх поважали колеги та студенти

Бездомний пес приніс в зубах немовля з пуповиною, очевидці остовпіли: "Рився на звалищі"

Молода львів'янка впала в кому на відпочинку в Туреччині, вдома ридають діти: "Терміново, допоможіть!"

42-річна жінка чекала на трійню, але пологи стали шоковою терапією для всіх: "Я бачу ще ніжки"

Показати ще

Для глазурі:

  • Шоколад - 50 г
  • Масло вершкове - чайна ложка
  • Вершки (будь – якої жирності) - чайна ложка або трохи більше, якщо глазур вийшла густуватою.
  • розтопити 30 г шоколаду 75 %

Приготування:

Для приготування заварного тіста налийте в каструлю воду, додайте сіль і нарізаний маргарин або масло. Доведіть воду до кипіння і всипте одразу всю муку. Прогрівайте масу на слабкому вогні при постійному помішуванні. Коли маса з'єднається в єдиний шар і буде легко відділятися від країв каструлі, зніміть каструлю з вогню.

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео
Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео
Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео
Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Далі додайте в злегка остигле тісто яйця. Спершу збийте яйця виделкою і малими порціями вмішайте яєчну суміш в заварне тісто. Додавайте чергову порцію тільки після того, як вбереться попередня. В результаті у вас повинно вийти досить м'яке, не густе, але і не дуже рідке тісто - воно має повільно стікати з лопатки трикутником.

Важливо: Якщо тісто буде дуже густе, то йому буде важко піднятися, а якщо занадто рідке, то воно буде розповзатися при випіканні.

Випікайте спочатку при 200 С протягом 15 – 20 хвилин, потім температуру зменште до 180 С і випікайте до повної готовності. В процесі випічки, хоча б перші 20 хвилин, не відкривайте дверку духовки, інакше тісто може впасти. Заварне тісто краще перепекти, ніж недопекти. Недопечене тісто опадає, перетворюючись в млинець.

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео
Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео
Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

Для крему збийте сметану з цукровою пудрою. Спечені заварні основи умочіть в сметанний крем і викладіть на блюдо у формі гірки. Для цього можна використати рознімну форму. Для глазурі розтопіть шоколад, масло і вершки на водяній бані або в мікрохвильовці до досягнення однорідності. Прикрасіть глазур'ю верх торта.

Дайте приготовленому торту настоятися близько години. Можна просто збити жирні вершки, окремо збити сметану, додати цукрову пудру, а потім змішати збиті сметану і вершки. Пропорції сметани і вершків можуть бути дуже різні і залежать, в першу чергу, від ваших смакових уподобань.

Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео
Торт "Дамські пальчики", фото: кадр з відео

View this post on Instagram

Торт "Дамские пальчики"🍰 . Маленькая просьба, кто заберёт к себе рецепт в закладки📌 , оставьте любой смайл в комментариях. Хочу видеть тех, кому нравится то, что я делаю🙌🏽💫 Для меня это очень важно. ♨️ . ✨Ингредиенты:✨ Сливочное масло или маргарин – 150 г Соль – 0.5 чайной ложки Мука – 1.5 стакана (200 г) Вода – 1.5 стакана (370 г) Яйца – 6 штук, но, возможно, если яйца крупные, будет достаточно и 5 (я использовала 5 крупных яиц) 📝Для крема: Сметана – 500 г (у меня сливки 33%) Сахарная пудра – 1 стакан или чуть меньше (130 г) 📝Для глазури: Шоколад – 50 г Масло сливочное – чайная ложка Сливки (любой жирности) – чайная ложка или чуть больше, если глазурь получилась густоватой. (Я просто растопила 30 г шоколада 75 % ) ✨Приготовление:✨ Сначала нам понадобится приготовить заварное тесто. Для этого налейте в кастрюльку воду, добавьте соль и наструганный маргарин или масло. Доведите воду до кипения и всыпьте сразу всю муку.Прогревайте массу на слабом огне при постоянном помешивании. Когда масса скатается в единый ком и будет легко отделяться от краев кастрюли, снимите кастрюлю с огня. Дальше мы будем добавлять в тесто яйца (чтобы они не свернулись, дайте тесту немного остыть). В рецептуру теста входит шесть яиц, но, если вы будете готовить с крупными яйцами, то, возможно, вам понадобится только пять или даже четыре. Взбейте яйца вилочкой и малыми порциями вмешайте яичную смесь в заварное тесто (я - миксером). Добавляйте очередную порцию только после того, как впитается предыдущая. В результате у вас должно получиться достаточно мягкое, не густое, но и не очень жидкое тесто (в идеале оно должно медленно стекать с лопаточки треугольником или, как говорят, образовывать «птичий язычок»). Если тесто будет очень густое, то ему будет трудно подняться, а если слишком жидкое, то оно будет расползаться при выпечке. . Продолжение рецепта в комментариях 🔻 . Подписывайтесь на👉 @foody.flavor

A post shared by ЕДА | РЕЦЕПТЫ | САЛАТЫ (@foody.flavor) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні