Телеведуча і кулінарний блогер Тетяна Литвинова опублікувала в своєму Instagram відеорецепт солоної карамелі. Вона розповіла, що відносить цей рецепт до категорії "Все геніальне просто". Адже результат виходить дійсно цікавим! Здавалося б, непоєднувані і суперечливі інгредієнти — а якщо їх правильно поєднати, то вони викликають захват у кожного, хто їх спробує.
Солона карамель може бути топінгом до величезної кількості десертів. Вона підійде як до чізкейку або запіканці, так і до більш складним кулінарним вишукуванням.

Інгредієнт:

Як приготувати солону карамель

Спочатку необхідно взяти сотейник. Ідеально, якщо дно посудини буде товстим, а стінки, високі. Спочатку налийте в сотейник воду, потім засипте цукор. Чому саме в такій послідовності? Тому що в цьому випадку цукор не потрапить на стінку, ка рівномірно розподілиться у воді.
Тепер треба відміряти вершки. Перед тим, як вливати їх в розтоплений цукор, вершки слід нагріти, але доводити до кипіння не варто. Можна зробити це в мікрохвильовій печі-так швидше.

Ставимо сотейник на середній вогонь і, не помішуючи, залишаємо в спокої. Але! З кухні нb ногою. Відвернетеся на іншу справу і все пропало!

Порада: карамель не заважайте лопаткою, а похитуйте сотейник з боку в бік. І ні в якому разі не пробуйте під час готування карамель! Отримайте опік! Через 15 хвилин, влити гарячі вершки. Якщо масу перетримати, вона буде гірчити, а це зовсім не бажано.

Після додавання вершків в сироп, у нас виходить вже карамель, але, щоб довести її до божественного смаку, нам знадобляться ще два інгредієнта. Так, м'яке вершкове масло, яке додасть карамелі шовковисту і вершкову текстуру. І сіль, друзі. Але! Чи не проста кухонна, а морська сіль.

Далі повертаємо сотейник з карамеллю на вогонь, додаємо сіль, масло і проварюємо хвилину, постійно помішуючи.

Солона домашня карамель готова. Її тепер потрібно перелити в скляну тару, дати добре охолонути їй і насолоджуватися смаком. Солону карамель, до слова, можна довго зберігати в холодильнику.

Нагадавши, Знай писав, що 1 жовтня в Києві вирішили приготувати найбільшу шаурму з фалафелем, яку тільки бачили в Україні - майже 30 метрів! Готували "гіганта" на Подолі, до роботи залучили десятки волонтерів.

Також Знай розповідав, як приготувати картоплю обсмажену в клярі.

Нещодавно Знай передавав, як приготувати смачні рогалики до чаю на своїй кухні.