Запечена картопля по-турецьки - дуже смачна, ароматна і ніжна страва. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху страва приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картопелькою.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1-1,2 кг картоплі
  • 1 ч. л. чебрецю (kekik по-турецьки)
  • 1 ч. л. сумака (або барбарису)
  • 1 ч. л. пулбібера, турецького перцю (якщо немає, то використовуйте червоний мелений перець, але половину 1 ч. л.)
  • 4-5 зубчиків часнику
  • кавова чашка рослинної олії (40 г)
  • невеликий шматочок вершкового масла (20 г)
  • сіль

Запечена картопля, фото: кадр з відео
Запечена картопля, фото: кадр з відео

Запечена картопля, фото: кадр з відео
Запечена картопля, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Львів'яни врятували від страшної долі 13 малюків: "Хотіли зняти шкури"

Біллі Айліш розповіла, як взяла у рот у 15 років: "Помістився повністю"

Син Кернеса показав секретні фото батька з красунею-дружиною: "Американська мрія"

Святий Пантелеймоне, порятуй від хвороб! Потужна молитва від усіх недуг

Показати ще

Приготування:

Картоплю очистити і нарізати часточками. Закип'ятити воду, додати сіль і викласти нарізану картоплю в киплячу воду. Дати їй закипіти на великому вогні і поварити картоплю рівно 2 хвилини. Тепер картоплю викласти на друшляк і промити в холодній воді.

У посуді змішати розтоплене вершкове масло, рослинну олію, додати всі спеції, сіль, часник. Картоплю перекласти в миску, вилити масло зі спеціями. Потрясти, щоб кожен шматочок картоплі був в спеціях.

Викласти картоплю на деко, застелене папером. Розподілити по всій поверхні і випікати при 200 С протягом З0 хвилин або до зарум'янювання. Готову картоплю подавати як гарнір або як самостійну страву з салатом. Наприклад, до неї чудово підійде запечена курка.

View this post on Instagram

Запеченный картофель по-турецки.❤ ᅠ СОХРАНИ ➕ рецепт, чтобы не потерять!! Два раза нажми ❤ на фото! ᅠ Очень вкусный, ароматный и нежный картофель получается по этому рецепту. Сверху получается корочка, а внутри нежная картошечка. ᅠ 📌Ингредиенты: ᅠ 🔸 1-1,2 кг картофеля 🔸 1 ч.л. тимьяна (kekik по-турецки) 🔸 1 ч.л. сумака ( или барбариса) 🔸 1 ч.л. пулбибера, турецкого перца (если нет, то используйте красный молотый перец, но половину ч.л.) 4-5 зубчика чеснока 🔸 Кофейная чашка растительного масла (гр.40) 🔸 Небольшой кусочек сливочного масла (гр.20) 🔸 Соль ᅠ ❇Приготовление: ᅠ 🔷1. Картофель очистить и нарезать дольками. Закипятить воду, добавить соль и выложить нарезанный картофель в кипящую воду. Дать закипеть (огонь большой) и поварить картофель ровно 2 минуты. 🔷2. Картофель выложить на дуршлаг и промыть в холодной воде. 🔷3. В посуде смешать сливочное масло (растопить), растительное масло, добавить все специи, соль, чеснок. 🔷4. Картошку переложить в миску, вылить масло со специями. Потрясти, чтобы каждый кусочек картофеля был в специях (уже от аромата просыпался аппетит, а мы еще не запекали!) 🔷5. Выложить на противень, застеленный бумагой. Распределить по всей поверхности и выпекать при 200 С минут 30 или до зарумянивания. Готовый картофель подавать как гарнир или как самостоятельное блюдо с салатом. Я подавала с запеченной курицей. Приятного аппетита! 😍 #картошка #юмор #десерт #закуски #салаты #пироги #рыба #торты #рецепты #кулинария #еда #завтрак #закрутки #обед #ужин #вкусно #повар #foood #блюда #great_foood

A post shared by Лучшие Рецепты (@great.foood) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин. У сезон кабачків ця страва, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий та з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні