Запечена картопля по-турецьки - дуже смачна, ароматна і ніжна страва. Картопля за цим
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 1-1,2 кг картоплі
- 1 ч. л. чебрецю (kekik по-турецьки)
- 1 ч. л. сумака (або барбарису)
- 1 ч. л. пулбібера, турецького перцю (якщо немає, то використовуйте червоний мелений перець, але половину 1 ч. л.)
- 4-5 зубчиків часнику
- кавова чашка рослинної олії (40 г)
- невеликий шматочок вершкового масла (20 г)
- сіль
Приготування:
Картоплю очистити і нарізати часточками. Закип'ятити воду, додати сіль і викласти нарізану картоплю в киплячу воду. Дати їй закипіти на великому вогні і поварити картоплю рівно 2 хвилини. Тепер картоплю викласти на друшляк і промити в холодній воді.
У посуді змішати розтоплене вершкове масло, рослинну олію, додати всі спеції, сіль, часник. Картоплю перекласти в миску, вилити масло зі спеціями. Потрясти, щоб кожен шматочок картоплі був в спеціях.
Викласти картоплю на деко, застелене папером. Розподілити по всій поверхні і випікати при 200 С протягом З0 хвилин або до зарум'янювання. Готову картоплю подавати як гарнір або як самостійну страву з салатом. Наприклад, до неї чудово підійде запечена курка.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,