Запечена картопля по-турецьки - дуже смачна, ароматна і ніжна страва. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху страва приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картопелькою.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1-1,2 кг картоплі
  • 1 ч. л. чебрецю (kekik по-турецьки)
  • 1 ч. л. сумака (або барбарису)
  • 1 ч. л. пулбібера, турецького перцю (якщо немає, то використовуйте червоний мелений перець, але половину 1 ч. л.)
  • 4-5 зубчиків часнику
  • кавова чашка рослинної олії (40 г)
  • невеликий шматочок вершкового масла (20 г)
  • сіль

Запечена картопля, фото: кадр з відео
Запечена картопля, фото: кадр з відео

Запечена картопля, фото: кадр з відео
Запечена картопля, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Приготування:

Картоплю очистити і нарізати часточками. Закип'ятити воду, додати сіль і викласти нарізану картоплю в киплячу воду. Дати їй закипіти на великому вогні і поварити картоплю рівно 2 хвилини. Тепер картоплю викласти на друшляк і промити в холодній воді.

У посуді змішати розтоплене вершкове масло, рослинну олію, додати всі спеції, сіль, часник. Картоплю перекласти в миску, вилити масло зі спеціями. Потрясти, щоб кожен шматочок картоплі був в спеціях.

Викласти картоплю на деко, застелене папером. Розподілити по всій поверхні і випікати при 200 С протягом З0 хвилин або до зарум'янювання. Готову картоплю подавати як гарнір або як самостійну страву з салатом. Наприклад, до неї чудово підійде запечена курка.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин. У сезон кабачків ця страва, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий та з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні