Не всі з нас люблять їсти каші. Комусь вони набридли ще в садку, деяким: через тривалі дієти. Але корисна
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Вам знадобиться:
- Рис білий (бажано круглий, але можна і довгий, якщо під рукою іншого немає) - 3 столових ложки
- Кефір - 0,75 літра (можна замінити на кисле молоко, бажано брати не дуже жирне, до 2 відсотків)
- Зелень - по 1 пучку кропу і петрушки, хто любить м'яту, можна додати і її, або ж замінити на кінзу при бажанні. Вона дасть специфічний аромат і присмак.
- Яйце сире - 1 штука
- Борошно – 1 столова ложка
- Сметана - 200 грамів (жирність близько 10 відсотків, якщо жирність вище – беремо половину, 100 грамів).
Рецепт приготування довги:
Відварюємо рис на невеликому вогні, постійно помішуючи, додаємо в нього дрібку солі. Наливаємо в каструлю кефір, або кисле молоко, додаємо туди збите яйце і сметану, збиваємо суміш міксером. Якщо міксера немає - не біда, зійде і звичайний віночок, яким збивають яйця на омлет, або вилка.
Ставимо кефірну суміш на невеликий вогонь і варимо, постійно помішуючи. Додаємо спеції за смаком і засипаємо в каструлю рис.
Варимо все це, поки на поверхні не з'являться Бульбашки, розміром приблизно з сірникову головку.
Потім дрібно нарізаємо зелень, додаємо в довгу і помішуємо на слабкому вогні. Коли зелень починає міняти свій колір з яскраво зеленого на більш темнуватий відтінок, вимикаємо вогонь.
Довгу можна подавати як гарячою, так і в холодному вигляді. У гарячому вигляді вона подається в тарілці, в холодному – в чашці, або піалі. Головне не помиліться з пропорціями, інакше блюдо швидко застигне і не буде рідким. Смачного!
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,