Домашній зефір з інжиру і грейпфрута - не лише красивий, але й неймовірно смачний десерт. Тут містяться лише натуральні продукти. Хто не любить зефір, той просто не пробував домашній!

Читайте Знай в Google News!

Рецептом домашнього зефіру з інжиру та грейпфрута поділився телеграм-канал "От салатов до десертов".

Інгредієнти:

  • 250 г інжиру (пробити блендером)
  • 50 г соку грейпфрута
  • 0,5 ч. ложки цедри грейпфрута
  • 150 г цукру
  • 50 г інвертного сиропу
  • 10 г агару
  • 65 г білка
  • щіпка лимонної кислоти

Зефір з інжиру і грейпфрута, фото: кадр з відео
Зефір з інжиру і грейпфрута, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Показати ще

Зефір з інжиру і грейпфрута, фото: кадр з відео
Зефір з інжиру і грейпфрута, фото: кадр з відео

Зефір з інжиру і грейпфрута, фото: кадр з відео
Зефір з інжиру і грейпфрута, фото: кадр з відео

Приготування:

Для зефіру інжир краще брати зрілий. У сотейник з товстим дном кладемо пюре інжиру, наливаємо сік грейпфрута (апельсина або мандарина на ваш вибір), інвертний сироп. Насипаємо цукор, агар і додаємо цедру, ставимо варити.

Як тільки сироп закипів - засікаємо 4 хвилини і ставимо збивати білок з лимонкою до пишної піни. Сироп повариться протягом 4 хвилин і звичної ниточки не буде, в сироп можна додати краплю фіолетового барвника. Після того, як пройшло 4 хвилини, тонкою цівкою вливаємо сироп в білок і продовжуємо збивати ще пару хвилин.

Перекладаємо масу в заздалегідь приготований кондитерський мішок з вашої улюбленої насадкою і формуємо красиві зефірки. Сушимо зефірки 24-48 годин - це залежатиме від вологості у вас вдома. Опісля склеюємо половинки між собою і обвалюють в цукровій пудрі.

Зефір з інжиру і грейпфрута, фото: Телеграм / От салатов до десертов
Зефір з інжиру і грейпфрута, фото: Телеграм / От салатов до десертов

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.