Для цієї страви потрібно вибрати великий стиглий гарбуз. Важливо, щоб овоч був соковитим. Під час першого запікання з нього виділиться сік, який зробить плов смачнішим і соковитішим. Якщо ж рідини мало, можна влити 100 мл води або бульйону. Щодо спецій слід орієнтуватися на власні вподобання.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом плову у гарбузі поділилась редакція "Со вкусом".

Інгредієнти:

  • Гарбуз - 0,5 шт.
  • Коричневий рис - 100 г
  • Куряча грудка - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2-3 зуб.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Соняшникова олія - 50 мл
  • Чорний перець (мелений) - на свій смак

Плов у гарбузі, фото: кадр з відео
Плов у гарбузі, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Приготування:

Розріжте гарбуз навпіл, очистьте його від насіння і м'якоті і змастіть зовні соняшниковою олією. Накрийте фольгою і запікайте в духовці при 190 градусах 30 хвилин. Курку наріжте кубиками і швидко обсмажте на розігрітій олії. Перекладіть м'ясо на тарілку, а на тій же олії доведіть до м'якості цибулю і моркву, нарізані соломкою. Потім приберіть з вогню.

Відваріть рис в підсоленій воді до напівготовності. Злийте воду. Додайте до рису овочі і курку, сіль і перець на свій смак. Перемішайте. Щільно наповніть запечений гарбуз пловом, покладіть цілі зубчики часнику і накрийте фольгою. Налийте в деко 100 мл гарячої води і відправте гарбуз назад в духовку ще на 45 хвилин.

Плов у гарбузі, фото: кадр з відео
Плов у гарбузі, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.