Легкий і повітряний бісквітно-кремовий торт "Кульбаба" повністю відповідає своїй назві. Процес
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Рецептом торта "Кульбаба" поділився портал "Со вкусом".
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно - 100 г
- Кукурудзяний крохмаль - 50 г
- Цукор - 250 г
- Яйце - 5 шт.
- Куркума - 0,5 ч. л.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Молоко - 250 мл
- Яєчний жовток - 2 шт.
- Лимон - 1 шт.
- Вершки - 300 мл
- Цукрова пудра - 70 г
Приготування:
Відокремте білки від жовтків. Збийте білки з 200 г цукру в пишну білу піну. Додайте по одному 5 жовтків і куркуму. Ще раз гарненько все збийте. Змішайте крохмаль і 80 г борошна. Акуратно введіть суху масу в яєчну. Потім додайте розпушувач.
Викладіть тісто в застелену пергаментом форму. Випікайте при температурі 170 °С приблизно протягом 35-40 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою. Дайте бісквіту охолонути. Налийте в каструлю молоко і цедру одного лимона. Зачекайте, поки молоко закипить. Процідіть його. Відставте злегка охолонути.
Збийте 2 жовтки з 50 г цукру. Додайте 1 ст. л. борошна. Обережно введіть молоко. Підігрівайте на повільному вогні, поки маса не загусне. Накрийте місткість плівкою так, щоб вона торкалася крему. Відставте до повного охолодження
Збийте холодні вершки жирністю 33%. Додайте цукрову пудру і ще раз збийте. Додайте остиглий заварний крем. Змішайте до однорідності. Переверніть бісквіт. Зріжте верхівку, очистіть серединку від м'якоті.
Порвіть м'якуш на шматочки і відставте. Просочіть лікером. Заповніть її більшою частиною крему. Просочіть лікером верхівку. Накрийте нею торт. Змастіть торт кремом і посипте крихтою. Поставте його в холодильник на годину.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,