Легкий і повітряний бісквітно-кремовий торт "Кульбаба" повністю відповідає своїй назві. Процес приготування віддалено нагадує випікання "П'яної вишні". Тут також потрібно зрізати шапку, вийняти серединку коржа і наповнити начинкою.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом торта "Кульбаба" поділився портал "Со вкусом".

Популярні новини зараз

У Хмельницьку задихнулися двоє янголят, молода мама в реанімації - ридають навіть медики

Відмовився від громадянської панахиди, сам ніс труну на плечах: Бондарчук дивно повівся на похороні матері

Маленькі діти кілька днів жили з трупами батьків: "Тато чомусь весь почорнів"

У центрі Києва батько гуляв з мертвим сином у візку: не помітив

Показати ще

Інгредієнти: 

  • Пшеничне борошно - 100 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 50 г
  • Цукор - 250 г
  • Яйце - 5 шт.
  • Куркума - 0,5 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Молоко - 250 мл
  • Яєчний жовток - 2 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Вершки - 300 мл
  • Цукрова пудра - 70 г

Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео
Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео

Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео
Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео

Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео
Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео

Приготування: 

Відокремте білки від жовтків. Збийте білки з 200 г цукру в пишну білу піну. Додайте по одному 5 жовтків і куркуму. Ще раз гарненько все збийте. Змішайте крохмаль і 80 г борошна. Акуратно введіть суху масу в яєчну. Потім додайте розпушувач.

Викладіть тісто в застелену пергаментом форму. Випікайте при температурі 170 °С приблизно протягом 35-40 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою. Дайте бісквіту охолонути. Налийте в каструлю молоко і цедру одного лимона. Зачекайте, поки молоко закипить. Процідіть його. Відставте злегка охолонути.

Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео
Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео

Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео
Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео

Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео
Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео

Збийте 2 жовтки з 50 г цукру. Додайте 1 ст. л. борошна. Обережно введіть молоко. Підігрівайте на повільному вогні, поки маса не загусне. Накрийте місткість плівкою так, щоб вона торкалася крему. Відставте до повного охолодження

Збийте холодні вершки жирністю 33%. Додайте цукрову пудру і ще раз збийте. Додайте остиглий заварний крем. Змішайте до однорідності. Переверніть бісквіт. Зріжте верхівку, очистіть серединку від м'якоті.

Порвіть м'якуш на шматочки і відставте. Просочіть лікером. Заповніть її більшою частиною крему. Просочіть лікером верхівку. Накрийте нею торт. Змастіть торт кремом і посипте крихтою. Поставте його в холодильник на годину.

Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео
Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео

Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео
Торт "Кульбаба", фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана.  Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.