У спецпроєкті "Жахливо смачно" ТСН після кулінарної експедиції за найдивнішими стравами української кухні показала
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Про це пресслужба телеканалу "1 + 1" розказала спеціально для "Знай.ua".
Рецептом національної подільської страви поділився місцевий житель Дмитро - історик за фахом і кухар за покликанням. За його словами, ця страва відома на Поділлі вже тисячу років. Рецепт вигадали, бо раніше у році було 200 пісних днів, тому рибна ковбаса була замінником буденної страви.
"Ковбаси бували з таких продуктів, про які ви ніколи б не подумали: це горох, гречка. Екстравагантні рецепти 16-18 століття. Ковбасу робили з раків у річках, з креветок на морі", - розповів Дмитро.
Інгредієнти:
- Філе жирної риби – 700 г
- Цибулина – 1 шт.
- Вершки – 50 мл.
- Молоко – 500 мл.
- Черева свиняча (важливо, щоб не була тонкою) – 1 м.
- Олія соняшникова – 20 мл.
- Сіль, перець на смак.
Приготування:
Для приготування рибної домашньої ковбаси у сюжеті взяли білий амур. Рибу треба очистити від шкіри та кісток, нарізати дрібними кубиками. Цибулину дрібно нарізати та обсмажувати на пательні до появи золотистої скоринки. Потім філе риби слід змішати з цибулею. Суміш змішати, потроху вливаючи вершки, до появи однорідної клейкої субстанції. Додати до фаршу до свого смаку перець і сіль.
Начинити ковбаски приготованим фаршем, покласти їх у кастрюлю з теплим молоком та тримати 10 – 15 хвилин. Потім зробити кілька проколів у кишці зубочисткою чи виделкою. Пательню змастити олією та обсмажувати до готовності протягом 15 хвилин. Смак страви подібний до рибної котлети і фаршированої риби, але з ніжним, вершковим післясмаком.
Оцінка страви дієтологом
Експертка-дієтологиня такий рецепт високо оцінила, адже риба - це джерело багатьох вітамінів і мікроелементів, потрібних організму. Однак вона радить менше смажити і більше тушкувати, готувати на пару. У такому разі страва матиме близько 300 ккл.
Щобільше, якщо ви хочете зупинити розвиток серцево-судинних хвороб, ВООЗ радить споживати 2-3 страви з жирної маслянистої риби на тиждень. Це джерело незамінного білка, фосфору, кальцію.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,