Вареники з картоплею та грибами по-полтавськи повинні бути пишними і м'яким, Варять їх зазвичай на пару. 

Читайте Знай в Google News!

Рецептом вареників з картоплею та грибами по-полтавськи поділився сайт Cookpad

Популярні новини зараз

Молодий киянин сигонув з мосту Патона "заради друзів"

Семчишин влаштує в Хмельницькому велику чистку, полетять голови: "Більше половини"

Бездомний пес приніс в зубах немовля з пуповиною, очевидці остовпіли: "Рився на звалищі"

На Прикарпатті мисливські пси розірвали п'ятьох беззахисних малюків, страшне видовище

Показати ще

Інгредієнти:

Тісто:
  • 3 ст. борошно
  • 1 ст. кефір
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки соняшникова олія
  • 1 щіпка солі
  • 1 ч. ложка сода

Вареники, скріншот: YouTube
Вареники, скріншот: YouTube

Начинка:

  • 3- 4 картопля
  • 2 цибулина
  • 4 ст. ложки смажених грибів
  • сіль на ваш смак
  • сметана 

Приготування:

Почищену картоплю варимо в підсоленій воді. Одну цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо на пісному маслі з дрібно нарізаними грибами. З готової картоплі зливаємо воду, товчемо і додаємо до картоплі підсмажені гриби і цибулю. 

У миску просіваємо борошно, робимо поглиблення, в нього всипаємо сіль, вливаємо пісне масло, вбиваємо яйце, вливаємо кефір, висипаємо соду. Все перемішуємо. Тісто викладаємо на стіл, посипане борошном, і місимо тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Ліпимо вареники.
 
У широку каструлю наливаємо до половини води, каструлю туго обв'язуємо чистою марлею. Коли вода закипить, на марлю викладаємо вареники так, щоб вони не торкалися один одного і варимо на пару 7-10 хв. Другу цибулину нарізаємо кубиком і обсмажуємо до золотистого кольору. Поливаємо нею готові вареники, при подачі додаємо сметану.

Вареники, фото YouTube
Вареники, фото YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана.  Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.