Журналістка Людмила Бадалян продовжує кулінарний експеримент ТСН у спецпроекті "Жахливо смачно" і на сьогоднішній день знайшла незвичайну страву на Закарпатті, де разом з місцевими кулінарними експертами ТСН готувала страву з одним інгредієнтом — леквар.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Лише сливи знадобляться для цього місцевого страви. З них готують густе повидло, яке варять цілий день в мідних котлах на відкритому вогні, практично до чорного, темно-синього кольору. Леквар є дешевою і доступною їжею на Закарпатті І прийшло в Україну з Угорщини.
Його брали з собою в далекі подорожі і передавали солдатам на фронт, так як він довго не псується і має високу концентрацію фруктози. А процес приготування, варіння, займає не менше 24 годин, безперервно помішуючи протягом доби.
Сливи пускають сік в процесі приготування і, згодом, утворюється піна. А на ніч слід залишити леквар охолоджуватися, знявши з вогню. В результаті, з 55 кілограм м'якоті слив, виходить п'ять кг леквара. І вже на другий день приготування його можна пробувати.
"Пам'ятайте, як круто намазати варення на хліб. Тільки він такий не такий солодкий, а більше дає кислинку. Я взагалі їла б його ложкою. Пам'ятайте, десерт без цукру-совість чиста", - підсумувала журналістка.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, картопля, гриби і ніякої зайвої мороки: як зліпити вареники по-полтавськи практично з нічого.
Як повідомляв "Знай.ua", українець без сала, як човен без весла: корисні властивості улюбленого національного делікатесу, про які ви не здогадувалися.
Знай.ua писав, легендарна Козацька медовуха в домашніх умовах: точнісінько, як на ярмарку.