Тушонка з курки на зиму - 4 простих інгредієнти і на вашому столі неймовірна смакота - дешево і сердито, й у 100 разів смачніше, ніж у армії. Куряча тушонка не тільки доведеться будь-кому до душі, але і завжди буде напоготові.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • курка 2 кг
  • чорний перець (горошком) 20 шт.
  • ловровий лист 4 шт.
  • сіль 20 г

Домашня тушонка, скріншот: YouTube
Домашня тушонка, скріншот: YouTube

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Зніміть шкіру з курки і наріжте її великими шматками, відокремлюючи м'ясо від кісток. Покладіть у велику ємність, посоліть і приправте за смаком. Поставте в холодильник на 40 хвилин.

Поки курка стоїть в холодильнику, стерилізуйте 2 літрові банки і покладіть на дно кожної 10 горошин перцю і 2 лаврових листки. Покладіть м'ясо в банки і накрийте фольгою замість кришки. Поставте в холодну духовку і готуйте при 150 градусах 4,5 години.

Коли банки з м'ясом охолонуть, закатати їх стерилізованими кришками.

Поставте тушонку в прохолодне місце, захищене від сонячних променів. Вона буде зберігатися довше, якщо під кришкою утворилася жировий шар, який не дозволяє повітрю проникати до м'яса. Якщо курка дісталася не сама жирна, можна використовувати трохи топленого свинячого жиру.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зрази з м'ясом на кожен стіл: як приготувати картопляний обід, родом з дитинства.

Як повідомляв Знай. ua, засіл грудинки для гурманів з 3-х інгредієнтів, ідеальне доповнення до борщу з часничком.

Також Знай. ua писав, що рецепт макаронної запіканки, яку колись готували в дитсадках.