Зазвичай домашню сметану готували в селі, де тримали велике господарство і могли передавати рідним найсвіжіші молочні продукти всім рідним. Однак смачну домашню сметану можна зробити навіть зі звичайного магазинного молока і вона буде у багато разів смачніше покупного продукту.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнт:

  • Закваска;
  • 1 літр молока-3,5% жирності.

Домашня сметана, скріншот: YouTube
Домашня сметана, скріншот: YouTube

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити" Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Ідеальна сметана виходить під час приготування на паровій бані. Для цього на дно каструлі викладаємо звичайну щільну тканину (підійде махра), а потім ставимо на неї банку з молоком. Тепер вливаємо в каструлю холодну воду так, щоб банку виявилася у воді максимально глибоко.

Каструлю ставимо на плиту. Після закипання води потрібно уважно стежити за молоком. Витягнути банку потрібно в той момент, коли молоко ось-ось має закипіти. Залишити остигати до кімнатної температури.

Тепер в молоко можна додавати закваску. Накрити кришкою і залишити на 40 хвилин.

Через зазначений час потрібно молочну масу, яка у нас вийшла, процідити через марлю. Домашня жирна сметана готова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, що приготувати з буряка і чим вона корисна, не тільки борщ і шуба.

Як повідомляв Знай. ua, коли квасити капусту в 2020 році: сприятливі дні і важливі поради.

Також Знай. ua писав, що домашній вершковий крем лише з трьох компонентів, підійде до будь-яких тортів і печива.