Зазвичай домашню сметану готували в селі, де тримали велике господарство і могли передавати рідним найсвіжіші молочні продукти всім рідним. Однак смачну домашню сметану можна зробити навіть зі звичайного магазинного молока і вона буде у багато разів смачніше покупного продукту.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнт:

  • Закваска;
  • 1 літр молока-3,5% жирності.

Домашня сметана, скріншот: YouTube
Домашня сметана, скріншот: YouTube

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Хто отримає +4200 грн до пенсії: 2 категорії щасливчиків Мобілізація торкнеться всіх: скільки ТЦК будуть призивати щомісяця ПриватБанк без попередження блокує рахунки Польща змінила правила в'їзду для українців
Показати ще

Ідеальна сметана виходить під час приготування на паровій бані. Для цього на дно каструлі викладаємо звичайну щільну тканину (підійде махра), а потім ставимо на неї банку з молоком. Тепер вливаємо в каструлю холодну воду так, щоб банку виявилася у воді максимально глибоко.

Каструлю ставимо на плиту. Після закипання води потрібно уважно стежити за молоком. Витягнути банку потрібно в той момент, коли молоко ось-ось має закипіти. Залишити остигати до кімнатної температури.

Тепер в молоко можна додавати закваску. Накрити кришкою і залишити на 40 хвилин.

Через зазначений час потрібно молочну масу, яка у нас вийшла, процідити через марлю. Домашня жирна сметана готова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, що приготувати з буряка і чим вона корисна, не тільки борщ і шуба.

Як повідомляв Знай. ua, коли квасити капусту в 2020 році: сприятливі дні і важливі поради.

Також Знай. ua писав, що домашній вершковий крем лише з трьох компонентів, підійде до будь-яких тортів і печива.